Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ! «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού»,θα τους πνίξει τώρα!

Νέο Αριστερό Ρεύμα
Ακακοίνωση τύπου, Αθήνα 1/11/2011
Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της διαρκούς λιτότητας, του ξεπουλήματος των εργατικών δικαιωμάτων και της λαϊκής περιουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή των τοκογλύφων και της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, ποντάρει στο «φόβο του χειρότερου» μέσα στον λαό. Νομίζουν ότι μπορεί να εκτονώσει την λαϊκή οργή στην αναμονή ενός δημοψηφίσματος.
Πανικόβλητοι, προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης, δημοψηφίσματος ή και εκλογών.
Ζουν στο κόσμο τους. Η κοινωνία δεν κάμπτεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού θα τους πνίξει με ατιμωτικό τρόπο, όπως τους αξίζει.
Οι εργαζόμενοι με τους μισούς μισθούς, οι συνταξιούχοι με  τις συντάξεις - επιδόματα κηδείας, το εκατομμύριο των ανέργων, οι περήφανοι άνθρωποι που νοιώθουν ταπεινωμένοι από το δοσιλογισμό και τη δουλεία του σάπιου πολιτικού συστήματος, θα τους διώξουν νύχτα, με την απεργία, τη διαδήλωση, την πλατεία, τον πολιτικό αγώνα.
Ένα εργατικό και λαϊκό Αγωνιστικό Μέτωπο ρήξης και ανατροπής είναι ο δρόμος της νίκης. Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία των αγωνιζόμενων λαϊκών μαζών, με κορμό το εργατικό κίνημα και ανατρεπτική πολιτική προοπτική, μπορεί να νικήσει την κυβέρνηση και να ανατρέψει την επίθεση, να επιβάλει κατακτήσεις και αντιστροφή της ιστορικής πορείας.
Τώρα απαιτείται ενότητα στη βάση όλων των κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων του αγώνα. Τώρα είναι αναγκαία η συμβολή όλων των δυνάμεων της Αριστεράς για κοινή δράση.
  • Να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.
  • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΔΝΤ.
  • Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
  • Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.
  • Ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αναβάθμιση και συντονισμός από τα κάτω των μορφών λαϊκής αυτό - οργάνωσης, ανυπακοής και αλληλεγγύης.

Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την άποψη της ΑΝΤ.ΑΡΣΥΑ έχει πάρει την πιο ξεκάθαρη θέση και πρότεινει λύσεις ενώ αντίθετα κάποια άλλα δήθεν αριστερά κόμματα παραμένουν χωρίς προτάσεις στον γνωστό καταγγελτικό τους λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...