Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Aνακοίνωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ για το νέο προυπολογισμό

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012: ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Προϋπολογισμός ταξικής αναδιανομής, που επιβαρύνει με ληστρικό τρόπο τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι αυτός δρομολογεί η κυβέρνηση, ελαφρύνοντας ή πριμοδοτώντας με σκανδαλώδη τρόπο τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Δείχνει ότι και σε περιόδους κρίσης συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά η αναδιανομή του πλούτου προς όφελος τους. Πολύ περισσότερο όταν προτείνεται από μια κυβέρνηση μαύρου μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό «τραπεζίτη», σε συνθήκες ΕΕ, τρόικα και ΔΝΤ.
71,1% ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ – ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το 71,1% των κρατικών δαπανών, 120,9 δισ. ευρώ πηγαίνουν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών, ενώ μόλις το 11,4% των δαπανών(19,4 δισ.) αφορούν μισθούς και συντάξεις του δημοσίου και 10.1% (17,1 δισ.) υγεία, παιδεία, ασφαλιστικά ταμεία, συγκοινωνίες.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ (κατά 16,8%), ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (κατά 67%), ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (κατά 4,4%)
ΑΠΟ ΤΑ 53,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΤΑ 43,4 δισ. ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ  
ενώ μόλις 2,2 δισ. από τις εταιρείες. 29% είναι η αύξηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε σχέση με το 2011, με αντίστοιχη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των εταιρειών κατά 13%. Σε ένα περιβάλλον κατακρεουργημένων μισθών και συντάξεων αυξάνονται οι φόροι, τα χαράτσια, ο ΦΠΑ κλπ για τους εργαζόμενους ενώ ο συντελεστής φορολόγησης των ανωνύμων εταιριών μειώνεται, για μια ακόμη φορά, από 24% σε 20%.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 
Από 20,1 δισ. το 2010 σε 19,4 δισ., ή 3,3%, όταν μάλιστα και πέρσι το αντίστοιχο κονδύλι περικόπηκε κατά 1,1%. Ταυτόχρονα, προβλέπεται μείωση κατά 9% των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, τη στιγμή που με το λεγόμενο κούρεμα θα χάσουν περίπου 12,5 δισ.
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
στο 2,75% του ΑΕΠ 1,74 περίπου δισ. για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για μισθούς – συντάξεις (μείωση κατά 129 εκατ.) και 2,9 εκατ, για λειτουργικές δαπάνες (μείωση κατά 14,3 εκατ.!) 2,19 δισ. περίπου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μείωση κατά 192 περίπου εκατ του κονδυλίου για μισθούς και συντάξεις και κατά 21 εκατ. του κονδυλίου των λειτουργικών δαπανών. Η υποχρηματοδότηση και η αποκέντρωση της εξεύρεσης πόρων είναι οι θεραπαινίδες του οράματος του «νέου σχολείου» της κας Διαμαντοπούλου και προδιαγράφουν με ακρίβεια την ταξική του κατεύθυνση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
 http://paremvaseisde.gr/ - paremvaseisde@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...