Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Παρακρατική επίθεση της ΠΑΣΠ στην ΕΑΑΚ Γεωπονικής!

ΕΞΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ



Πριν από μερικές εβδομάδες το αστικό πολιτικό σύστημα και η ξοφλημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπερβούν τον ασφυκτικό πολιτικό κλοιό που είχε δημιουργήσει γύρο τους το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, συνένωσαν όλα τα αντιδραστικά αστικά κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ) και δημιούργησαν μια λαομίσητη συγκυβέρνηση. Τη στιγμή λοιπόν που το αστικό πολιτικό σύστημα βρίσκει πλάτες στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ μέσα στη βουλή, η πάντα κυβερνητική και συστημική ΠΑΣΠ  συνεργάζεται με φασίστες, μπράβους - πληρωμένους δολοφόνους και κομμάτια του παρακράτους για να τσακίσει την πιο μαχητική έκφραση του φοιτητικού κινήματος, την αντικαπιταλιστική αριστερά και την ΕΑΑΚ. Το μαύρο μέτωπο που στήνουν μην έχοντας καμία λαϊκή νομιμοποίηση, βρίσκει στήριγμα στο κοινοβούλιο στους νοσταλγούς της 21ης Απριλίου και στις σχολές στον υπόκοσμο και το παρακράτος. 

Κάθε χούντα όμως είχε και έχει και σήμερα το στρατό και τους βασανιστές της. Στη σύγχρονη χούντα των αγορών τη θέση των ΕΑΤ-ΕΣΑ και της ΕΚΟΦ την διεκδικεί με αξιώσεις το σύγχρονο παρακράτος που προσπαθεί να στήσει μέσα στις σχολές η ΠΑΣΠ. Δεν τους αρκεί πλέον να καταστέλλουν κάθε κινηματική διαδικασία, να σταματάν τις καταλήψεις και την αντικυβερνητική πάλη του φοιτητικού κινήματος και να φορτώνουν τους φοιτητές ψέματα, αλλά θέλουν να ξεριζώσουν ακόμη και βιολογικά τους αγωνιστές και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στους εργοδότες τους (βλ. ΠΑΣΟΚ). Γιατί δεν πρέπει να έχει κανείς αυταπάτες, πως επιθέσεις όπως εκείνη της 21ης Νοεμβρίου στο ΓΠΑ, καθώς και ο βασανισμός φοιτήτριας μέλους της ΕΑΑΚ από μέλη της ΠΑΣΠ την Τρίτη 15 Νοέμβρη, έχουν εξ αντικειμένου διαύλους τόσο με το κράτος και την προσπάθεια επιβολής του κοινωνικού ολοκαυτώματος, όσο και με την ίδια την ασφάλεια. Εν τέλει οι πρακτικές της ΠΑΣΠ αποτελούν συνέχεια και ολοκλήρωση αυτών που δεν μπορεί να κάνει ο νόμος Διαμαντοπούλου με την κατάργηση του ασύλου. Εκεί λοιπόν που δεν μπορεί να μπει η αστυνομία μπαίνει η ΠΑΣΠ με τους χούλιγκαν, τους μπράβους της και όλα τα φονικά τους εργαλεία. Η επί της ουσίας κάλυψη δε, που έδωσε η πρυτανεία με την ανακοίνωσή της στην είσοδο μπράβων και ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου στη σχολή με προφανή δολοφονική πρόθεση, μην κατονομάζοντας τους, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ΠΑΣΠ και πλάτες είχε, αλλά και το ΟΚ από μια σειρά κυβερνητικών κέντρων για ένα τέτοιο χτύπημα.

Η επίθεση στον ΑΝΑΧ ήταν και σχεδιασμένη και οργανωμένη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό από το μήνυμα στελέχους της ΠΑΣΠ σε μέλος του ΑΝΑΧ το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου το οποίο έλεγε: «Ελπίζω αύριο να μη λείπεις από τη σχολή μου και εσύ και τα πουτανάκια που μάζεψες… ΠΑΣΠ ΓΠΑ στον κώλο σας…». Είναι προφανές, ότι η ΠΑΣΠ ετοίμαζε δολοφονικό χτύπημα στα μέλη του ΑΝΑΧ, γεγονός που αποδείχτηκε τόσο με τον πληρωμένο υπόκοσμο που μάζεψε για να χτυπήσει, όσο και από τα μέσα που χρησιμοποίησαν (στυλό φωτοβολίδες, πέτρες, καδρόνια κ.τ.λ.) πολλά από τα οποία κατευθύνθηκαν σε ανυποψίαστους συμφοιτητές μας, που παρακολουθούσαν έκθαμβοι το χτύπημα του σύγχρονου παρακράτους. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η επίθεση αυτή, σκοπό της είχε την υποβάθμιση της δυνατότητας της ΕΑΑΚ να παρεμβαίνει μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους και να γεμίζει τα αμφιθέατρα με την νιότη της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και την ελπίδα της νίκης.
Μας φοβούνται. Φοβούνται τόσο την πιο μαχητική έκφραση του φοιτητικού κινήματος, την ΕΑΑΚ που εδώ και χρόνια βάζει πλάτη για ένα ατσάλινο αντικυβερνητικό και ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα, αλλά κυρίως φοβούνται ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και αλλιώς. Φοβούνται ότι ο κόσμος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα τσακίσει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που υπερασπίζονται. Φοβούνται ότι αν γίνουν όλα αυτά, αυτοί όχι απλά δε θα έχουν ρόλο, αλλά θα απομονωθούν εντελώς. Δε θα υπαγορεύσει κανένα κυβερνητικό τσιράκι το πώς, το πότε και το αν θα παρεμβαίνουμε στις σχολές. Την πολιτική μας παρουσία θα την υπερασπιστούμε ενιαία, ως πολιτικός χώρος με όποιο τρόπο χρειαστεί, όπως και κάναμε. Κάθε χέρι που θα σηκώνεται σε σύντροφο θα βρίσκει μπροστά του όλη την ΕΑΑΚ και τον κόσμο του κινήματος. Κάθε πληρωμένος δολοφόνος και οι εργοδότες του (βλ. ΠΑΣΠ) θα αντιμετωπίζουν μόνο την οργή μας.
Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να τοποθετηθούν και να καταγγείλουν το κυβερνητικό, δολοφονικό παρακράτος που προσπαθεί να στήσει η ΠΑΣΠ στις σχολές. Η επίθεση της ΠΑΣΠ, δεν αφορά δυο πολιτικούς χώρους ή έναν απλό χοντροκομμένο παραταξιακό καυγά. Πολλοί συμφοιτητές μας θα έχουν ακούσει τις απειλές της ΠΑΣΠ σε περίπτωση που δεν τους ψηφίσουν. Αν η ΠΑΣΠ δεν καταγγελθεί και δεν απομονωθεί, τον επόμενο που θα χτυπήσουν οι μπράβοι τους, δε θα είναι η ΕΑΑΚ, αλλά κάποιος από τους χιλιάδες φοιτητές που δε θα θέλει να υποκύψει στους εκβιασμούς τους. Από την άλλη για τα γεγονότα, δε χωράν λογικές ίσων αποστάσεων μεταξύ των πληρωμένων, δολοφόνων και τις προσπάθειας του ΑΝΑΧ και της ΕΑΑΚ από τη μία να αμυνθούν στο κυβερνητικό παρακράτος και από την άλλη να εξασφαλίσουν ότι και αύριο θα μπορούμε να παλέψουμε για νέες γενικές συνελεύσεις, για μαζικούς νεολαιίστικούς αγώνες, για μια πανκοινωνική εξέγερση, που δε θα θέλει να διορθώσει τoν σάπιο καπιταλισμό, αλλά να χτίσει ένα νέο κόσμο, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στο δρόμο του αγώνα λοιπόν, να ρίξουμε τη σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και της εργοδοσίας.
Υ.Γ.: Όποιος θέλει να επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την αλήθεια για το μήνυμα απειλή της ΠΑΣΠ μπορεί να έρθει στα τραπεζάκια του ΑΝΑΧ.
ΑΝεξάρτητος Αριστερός Χώρος  
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση 
πηγή: edopolytexneio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...