Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η κυβερνητική τρόικα παραδίδει τα διαπιστευτήριά της


του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες. Φαίνεται πως η κυβέρνηση «συνεργασίας» θα είναι τελικά μακράς διάρκειας, όσο κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της και εμείς την ανεχόμαστε.
Δεν αμφισβητεί τίποτα από τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα με την τρόικα και λέει «ναι σε όλα» για κάθε τι που της ζητάνε οι δανειστές μας.
Το πεδίο δράσης της αστυνομικής τρομοκρατίας, εκτός από τις πλατείες, επεκτείνεται και στους χώρους δουλειάς αν τύχει στους χώρους αυτούς οι εργαζόμενοι να διαμαρτύρονται, όπως έγινε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στην κατάληψη των γραφείων της στο Χολαργό.

Θα εισπράξουν τα χαράτσι ακόμα και με τη βία θυμίζοντας τον τρόπο είσπραξης των φόρων κατά τις εποχές των ιπποτών. Τότε, όποιος δεν πλήρωνε φόρο, φυλακιζόταν. Τώρα του κόβουν το ρεύμα και κάνουν φυλακή το ίδιο του το σπίτι, μια φυλακή κρύα και σκοτεινή, όπως τότε. Ένα σπίτι που δεν είναι καν δικό του, αφού το χρωστάει στους νόμιμους τοκογλύφους, τους τραπεζίτες.
Ξεκίνησαν οι αρχές  να προφυλακίζουν οφειλέτες του δημοσίου, τους οποίους γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια αλλά τους άφηναν να δραστηριοποιούνται ελεύθεροι και ανενόχλητοι.

Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει; Έγιναν ξαφνικά οι αρχές μας ηθικές, τίμιες και φιλολαϊκές ή μήπως τέλειωσαν τα μικρά ψάρια και οι καρχαρίες για να χορτάσουν αρχίζουν να κυνηγάνε τις σμέρνες;
Καλά κάνουν και τους πιάνουν, αλλά γιατί τους πιάνουν τώρα;
Για να εμπλουτιστεί η τηλεοπτική αποχαύνωση με το απαραίτητο σώου της ανθρωποφαγίας και να ξεχνάει ο τηλεθεατής την πείνα του και την ανεργία του;
Άντε και τους προφυλάκισαν. Μετά τι θα γίνει; Θα καταβάλλουν τα χρωστούμενα  ή θα δώσουν κάτι ως έναντι και αυτό ήταν όλο;
Σπεύδει ο επί της ναυτιλίας υφυπουργός να δηλώσει πίστη στους εφοπλιστές , φορολογικές ελαφρύνσεις προς τους ίδιους και να υπενθυμίσει πως προτεραιότητά του είναι η διατήρηση της ελληνικής σημαίας στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών. Η διατήρηση των ελληνικών πληρωμάτων και των ελληνικών ναυπηγείων προφανώς δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης. Και οι εφοπλιστές τον αντάμειψαν ζητώντας να από την κυβέρνηση «συνεργασίας» να αναβαθμίσει τον υφυπουργό και να τον κάνει υπουργό (προς το παρών, μετά βλέπουμε).
Σπεύδει και ο αρχηγός-επιστολογράφος της ΝΔ να δηλώσει, εγγράφως, υποταγή στους νόμους και τα συμφέροντα των δανειστών.
Πάει το αίτημα για εκλογές το Φεβρουάριο του 2012, πάει και η πρόθεση για αναδιαπραγμάτευση, πάει και το αντιμνημονιακό προφίλ, πάει και η (αμφισβητούμενη βέβαια) πιθανότητα αυτοδύναμης νίκης στις εκλογές όταν και όποτε, αυτές, πραγματοποιηθούν.
Σπεύδει και ο πρωθυπουργός να συνομιλήσει με τους δανειστές μας και συγχρόνως,  κανάλια και αρχηγοί κομμάτων μαζί με βουλευτές και υπουργούς επιδίδονται σε έναν ξέφρενο διαγωνισμό κωλοτούμπας. Πανηγυρίζουν γιατί οι περισσότεροι από τους συνομιλητές του πρωθυπουργού είναι φίλοι του και πρώην συμφοιτητές του. Μα αυτός είναι ο ιδανικός λόγος για να σπαράξει κάποιος στο κλάμα και όχι να πανηγυρίσει.
Η απορία παραμένει.
Που θα φτάσει η ανεργία και πόσο ακόμη θα κάνουν υπομονή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν και χάνουν τις δουλειές τους;
Και μέσα σε όλα αυτά η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, μαθαίνω πως ξεκίνησαν αγώνα «ανένδοτο» κηρύσσοντας την 24ωρη απεργία του μήνα, ανοίγοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...