Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Φοιτητές είχαν να φάνε 2 μέρες»

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σοκάρει η δήλωση στην «Ε» του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας, Σταύρου Καρκάνη: «Μου είπαν φοιτητές ότι είχαν να φάνε δύο ημέρες...». Η δήλωση αυτή έγινε μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα κονδύλια που χορηγούσε αποκλειστικά για τη σίτιση των σπουδαστών στη Φοιτητική Λέσχη.
Η απόφαση προβλέπει ότι από τους περίπου 2.500 σπουδαστές που τρώνε στη Λέσχη πρέπει ο αριθμός αυτός να μειωθεί κατά 1.000 - 1.200 σπουδαστές με καθαρά κριτήρια οικονομικής οικογενειακής κατάστασης. Τον κ. Καρκάνη επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συλλόγου σπουδαστών και του ζήτησε να αντληθούν κονδύλια από άλλους λογαριασμούς, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών που θα σιτίζονται στο φοιτητικό εστιατόριο.

«Δυστυχώς, ενώ έχουμε χρήματα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιο ποσό για να το δώσουμε στον επιχειρηματία που λειτουργεί το εστιατόριό μας», είπε ο πρόεδος του ΤΕΙ. Σε μια ύστατη προσπάθεια να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο, έστω και μισό, ορισμένοι σπουδαστές παρακάλεσαν τον εστιάτορα να μειώσει την ποσότητα κάθε μερίδας ώστε να βγαίνουν περισσότερες!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λαμίας, αναμένεται η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην επιμείνει σε αυτή τη σκληρή δημοσιονομική τακτική και να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά περίπτωση σπουδαστή που δεν θα έχει έστω ένα πιάτο φαγητού στη Λέσχη του!

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...