Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Aνακοίνωση ΠΡΩ.ΚΑΤ για την κατάληψη της ΔΕΗ

η αντεργατική πολιτική θα ηττηθεί 
λαός και εργαζόμενοι θα νικήσουν 

Στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης 24/11 διμοιρίες ΜΑΤ ανακατέλαβαν το κτήριο της διεύθυνσης πληροφορικής της ΔΕΗ που βρίσκονταν υπό κατάληψη από την Κυριακή από εργαζόμενους της ΔΕΗ και εργαζόμενους προκειμένου να βγει εκτός λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα «Ερμής» και να σταματήσει η έκδοση εντολών για διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσι για τα ακίνητα. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 10 εργαζόμενοι της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και πέντε αλληλέγγυοι εργαζόμενοι.

Η εντεταλμένη κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», του εκβιασμού του λαού με τον «ευρωμονόδρομο» και της τρομοκράτησης των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, λίγες μέρες μετά την «ανάθεση» των καθηκόντων της από του έλληνες και ξένους δανειστές, τους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Το πρόσωπο ενός καθεστώτος «εκτάκτου ανάγκης» που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των τραπεζών αλλά και να στείλει ένα σαφέστατο και καθαρό μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται στην κοινωνία που επιμένει. Ότι δε θα επιτρέξουν καμία αμφισβήτηση των κυρίαρχων επιλογών, ότι ο κρατικός αυταρχισμός, η αστυνομική βία και η ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, θα είναι πλέον το μέσο επιβολής των αντιλαϊκών πολιτικών τους και ότι θα εξαντλήσουν κάθε μέσο για την επιβολή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην κοινωνική εξόντωση των εργαζομένων. 
Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και κάθε είδους πληρωμένα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ συντεταγμένα συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες, διασύρουν εργαζόμενους, διαστρεβλώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, επιχειρούν να διασπάσουν και να διαχωρίσουν κοινωνικές ομάδες για να μπορεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους.
Οι εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις όμως ούτε καταστέλλονται, ούτε τρομοκρατούνται. Ήδη η μάχη  ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ που δίνεται καθημερινά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη μέσα από αυθεντικούς θεσμούς λαϊκής αυτοοργάνωσης, με κοινή δράση όλης της αριστεράς στην οργάνωσης της καθημερινής ανυπακοής και της πολιτικής πάλης μεγαλώνει το ποτάμι ανατροπής που θα σαρώσει κυβερνήσεις, τρόικες και μνημόνια.
Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι από όλη την Αττική στηρίζουν την κατάληψη στο Χολαργό για να μην μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δολοφονικά της σχέδια αφήνοντας μέσα στο κρύο χιλιάδες φτωχούς ή άνεργους που αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν ένα χρέος που δεν δημιούργησαν και το έχουν ήδη χρυσοπληρώσει, ούτε τυχαίο γεγονός είναι το μέγεθος της ταξικής αλληλεγγύης προς τους εργάτες της Χαλυβουργίας που εδώ και τρεις εβδομάδες δίνουν έναν ηρωικό αγώνα, ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εργοδοσία, στο όνομα της κρίσης. Η απεργία τους είναι η δική τους «αδιάλλακτη» απάντηση στο σχέδιο της εργοδοσίας να επιβάλει 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40% αλλά και στις απολύσεις 34 εργατών. Οι εργάτες της «Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ» δείχνουν το μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο, το δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού και αποφασιστικού αγώνα, το δρόμο της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας. 
Σήμερα η οργή και η αγανάκτηση του λαού μπορεί να εκφαστεί μόνο μέσα από ανυποχώρητους και αποφασιστικούς αγώνες με καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις τόσο ενάντια στα χαράτσια αλλά και γενικότερα ενάντια στην πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Μόνο η κλιμάκωση και ένταση του αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές και να υψώσει ένα μεγάλο, δυνατό και αποφασιστικό τείχος υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων που η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει στην παρανομία.
Σε αντίθετη περίπτωση εκεί που σήμερα χωρίς καμία αναστολή προπηλακίζουν και συλλαμβάνουν εργαζόμενους της ΔΕΗ, αύριο θα επιχειρήσουν στη Χαλυβουργία, την επόμενη μέρα σε κάθε αγώνα που θα αναπτύσσεται σε κάθε εργοστάσιο, υπουργείο, σχολείο ή σχολή και γειτονιά.  
Κανένας εργαζόμενος στα χέρια του κράτους, κανένας αγώνας δεν είναι παράνομος

Να στηρίξουμε τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο Κέντρο Πληροφορικής της Δ.Ε.Η.
Να δυναμώσουμε τις επιτροπές κατοίκων και τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές μας

  • Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία εναντίον των εργαζομένων
  • Να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι
  • Να ανατραπεί κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»
  • Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση
  • Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών
  • Ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΟΝΕ και το ΔΝΤ

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...