Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μαθητές 2ου Γυμνασίου Ασπρόπυργου: μάθημα αγώνα από τους εργάτες της χαλυβουργίας



Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ασπρόπυργου, πήραν μέρος σε ένα διαφορετικό μάθημα, αγώνα, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας και τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και στις αντεργατικές ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.
Μετά την πραγματοποίηση της γιορτής του πολυτεχνείου στο σχολείο, οι μαθητές με ομάδα καθηγητών τους, πορεύτηκαν προς το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να δείξουν την συμπαράσταση τους στους απεργούς, που για 16η μέρα συνεχίζουν δυναμικά.

Φώναξαν συνθήματα έξω από το εργοστάσιο, στο πλάι των απεργών εργατών και ξεναγήθηκαν στο χώρο στην είσοδο, όπου οι εργαζόμενοι τους εξήγησαν πως γίνεται η παραγωγή.
Οι μαθητές , πολλών  των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι – απεργοί στην Χαλυβουργία, δήλωσαν ότι και στο επόμενο διάστημα, θα κάνουν ο,τι μπορούν για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους. Γιατί ο αγώνας της Χαλυβουργίας, είναι αγώνας όλων, αυτών που το συμφέρον τους βρίσκεται στη ίδια όχθη με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Για ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα όλου του λαού και των εργαζομένων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις!

1 σχόλιο:

  1. μηπως να αναφερονταν οτι το κειμενο παρθηκε απο τις αντιγειτονιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...