Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία της ΕΑΑΚ για τα γεγονοτα της Γεωπονικής

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καταγέλλει την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε η τραμπούκικη συμμορία της ΠΑΣΠ, μαζί με τους μισθωμένους μπράβους της, τη Δευτέρα 21/11 στη Γεωπονική σχολή. Επιτέθηκαν με ρόπαλα, κροτίδες, φωτοβολίδες και πέτρες σε μέλη του συλλόγου της Γεωπονικής και της ΕΑΑΚ. Δεν μπορεί παρά να προκαλεί αίσθηση ότι η δολοφονική αυτή επίθεση που γίνεται με επιταγή της κυβέρνησης και της τρόικα αναλαμβάνεται πρόθυμα να υλοποιηθεί από τα κομμάτια της ΠΑΣΠ που προσπαθούν να προωθήσουν ένα δήθεν αντιπολιτευόμενο και αριστερό πρόσωπο. Κανέναν όμως δεν μπορούν να ξεγελούν οι υποστηρικτές του ΔΝΤ και της νέας χούντας που πλέον αποδείχτηκαν άξιοι απόγονοι της ΕΚΟΦ. Όπως κάθε χούντα έτσι και η σύγχρονη χούντα έχει στο πλευρό της μηχανισμούς και εθελοντές για να χτυπήσουν και να κάμψουν το ηθικό όσων αγωνίζονται για την ανατροπή της. Αυτόν το ρόλο διάλεξε να παίξει στα πανεπιστήμια η ΠΑΣΠ. 
Η σχεδιασμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη από στελέχη της ΠΑΣΠ Γεωπονικής, επίθεση απέναντι σε φοιτητές και μέλη της ΕΑΑΚ, αποτελεί συνέχεια στην προσπάθεια επιβολής της επίθεσης που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας. Αποτελεί στοχευμένη επίθεση απέναντι στο πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό κομμάτι της νεολαίας μέσα στα πανεπιστήμια όπως αυτό εκφράζεται από την ΕΑΑΚ και τα σχήματά της. Αποτελεί προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα και η αγωνιστικότητα της σημερινής νεολαίας και να κοπεί οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης της αντικαπιταλιστικής γραμμής μέσα στα πανεπιστήμια, της γραμμής που γεννά νικηφόρα ριζοσπαστικά φοιτητικά κινήματα, της γραμμής που είναι επικίνδυνη για την μαύρη συμμαχία και τα τσιράκια της. Όλα τους τα σχέδια βρήκαν μπροστά τους την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα των μελών της ΕΑΑΚ που απώθησαν αυτήν την επίθεση. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν πολιτικό χώρο και μηχανισμό το δικαίωμα κάθε σχήματος να παρεμβαίνει και να παλεύει μαζί με τους φοιτητές, την νεολαία και τον λαό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η κυβερνητική ΠΑΣΠ και οι σύμμαχοί της αποτελούν τον πιο θερμό σύμμαχο της Διαμαντοπούλου και του Υπουργείου Παιδείας. Από κοινού ενισχύουν την προσπάθεια συκοφάντησης και αμαύρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Θέλουν να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν τις κατακτήσεις του κινήματος, της δημοκρατίας των γενικών συνελεύσεων, το ασύλο- γι' αυτό και δεν διστάζουν να φέρουν μπράβους μέσα στις σχολές. Γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν κι άλλο μέχρι να πετύχουν τον τελικό τους στόχο. Απέναντί τους θα βρουν την αποφασιστικότητα, την εμπειρία και την μαχητικότητα του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος.

Αυτές οι λογικές και οι φορείς τους δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα. Η νεολαία δεν αυταπατάται για τον αντιδραστικό και κατασταλτικό ρόλο της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η σπουδάζουσα νεολαία θα συνεχίσει να απαντά δυναμικά στις προκλήσεις και τα σχέδια τους. Η πάλη για την ανατροπή του μαύρου μετώπου και της σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου περνά μέσα από τον αγώνα όλης της κοινωνίας για την ανατροπή. Δεν μας σταματούν ούτε τα παιχνίδια των πολυκομματικών κυβερνήσεων τους, ούτε τα μεγάλα λόγια τους μέσα στις σχολές. Έχουμε επίγνωση ότι πίσω από τα πιο λαμπερά χαμόγελα τους κρύβονται τα πιο άσχημα πρόσωπα που θέλουν να δολοφονήσουν το μέλλον μας. Ξέρουμε ότι πια οι μειοψηφίες είναι κυβερνητικές, ότι ο λαός είναι αποφασισμένος, ότι η οργή απέναντι στο μέλλον της ανεργίας και της ανασφάλειας, είναι ποτάμι που ξεχειλίζει. Δεν θα τους περάσει.

Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μιλάν για μας, που θέλουν να αποφασίζουν για εμάς, που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας, εμείς οργανωνόμαστε στους φοιτητικούς μας συλλόγους, ενδυναμώνουμε τις γενικές μας συνελεύσεις και ορίζουμε το ρου της ιστορίας, του μέλλοντός μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...