Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΙΝ, Κυριακή 13/11/2011: "Πολυτεχνείο ανατροπής της “χούντας” των αγορών"

Πραξικοπηματική επιβολή του εκλεκτού των Μέρκελ – Σαρκοζί και της ελληνικής ολιγαρχίας, με τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, αποτελεί η επιλογή του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου. 
Σε κραυγαλέα αντίθεση με το λαϊκό αίτημα για απόρριψη του αντεργατικού και αδιέξοδου δρόμου των μνημονίων, ήρθε ως απάντηση η συσπείρωση και η συγκυβέρνηση ουσιαστικά όλων των αστικών κομμάτων, με ανομολόγητο στόχο να αντιμετωπίσουν πάση θυσία τον εξεγερμένο ελληνικό λαό. Πίσω από τα χαμόγελα για «εθνική ενότητα» κρύβεται η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης των τραπεζιτών για το ξεθεμελίωμα όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Κάνουν λόγο για «προσωρινή» κυβέρνηση, αλλά «η ενόχληση θα είναι μόνιμη». Εξάλλου δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θα γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να θεωρήσει το σύστημα ότι το πολιτικό κλίμα είναι ευνοϊκό για τη διενέργεια εκλογών. 

Γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή, καμία αναμονή από το μαζικό κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Είναι αναγκαίο σήμερα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, να ανοίξουν ξανά όλα τα κοινωνικά μέτωπα, να προωθηθεί ένα εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επιδρομής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Σε αυτό πρέπει να συμβάλει και η Αριστερά με την κοινή της δράση και όχι να στρέφεται διαρκώς προς τις εκλογές. Όπως έδειξε και το Πολυτεχνείο, οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις και όχι με εκλογές. Το ίδιο θα γίνει και με τη σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Η πρώτη κινητοποίηση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση Παπαδήμου γίνεται αύριο, 14 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, με κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της Επιτροπής «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και με κεντρικό σύνθημα: Καμιά ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών. 
Η απάντηση λαού και νεολαίας θα κλιμακωθεί με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και ιδιαίτερα στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, που φέτος λόγω του κλίματος καθολικής οργής που επικρατεί στον ελληνικό λαό, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Οι προσυγκεντρώσεις ΝΑΡ, νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη μεγάλη διαδήλωση και πορεία της Πέμπτης είναι στις 2 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...