Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Νίκη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας Α.Ε.

Οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δίνουν εδώ και τρεις εβδομάδες έναν ηρωικό αγώνα, ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εργοδοσία, στο όνομα της κρίσης. Η απεργία τους είναι η δική τους «αδιάλλακτη» απάντηση στο σχέδιο της εργοδοσίας να επιβάλει 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40% αλλά και στις απολύσεις 34 εργατών που έγιναν ως αντίποινα στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, με την οποία απέρριψαν σχεδόν ομόφωνα το τελεσίγραφο της εταιρείας. 
Με την 20ήμερη και πλέον απεργία τους, οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δείχνουν το μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο, ώστε να αποτραπεί η υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης που μεθοδεύουν από κοινού βιομήχανοι, τραπεζίτες, μαζί με τη νεόκοπη συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και τους υπερεθνικούς επόπτες ΔΝΤ-ΕΕ. Το δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού και αποφασιστικού αγώνα, το δρόμο της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας.

Οι επιδιώξεις της εργοδοσίας στην Χαλυβουργία Ελλάδας ΑΕ αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Άλλωστε, είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που επιχειρεί να επιβάλει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό καθεστώς των μνημονίων, που στηρίζουν από κοινού το μαύρο μέτωπο της «συγκυβέρνησης», η ΕΕ και η τρόικα. Για αυτό και ο δίκαιος αγώνας των χαλυβουργών είναι και αγώνας όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε μια περίοδο που οι απολυμένοι και οι άνεργοι αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, και που ετοιμάζονται νέες χιλιάδες απολύσεις μέσω της «εφεδρείας» στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.Είναι ώρα να στηριχτεί με απεργιακές κινητοποιήσεις συμπαράστασης ο αγώνας των εργαζόμενων στην Χαλυβουργία Α.Ε.
Η ελπίδα του κόσμου της εργασίας βρίσκεται στην ανυπακοή, την αντίσταση και την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν! Με ένα πανεργατικό, αγωνιστικό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα υπερβαίνει τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και θα στηρίζεται στα σωματεία, τις εργατικές συνελεύσεις και τον ταξικό συντονισμό της εργατικής βάσης. Με την κοινή ανατρεπτική δράση όλων των δυνάμεων και ρευμάτων της Αριστεράς στο πλαίσιο του κινήματος. 
Απαιτούμε:
Ανάκληση άμεσα όλων των απολύσεων! 
Κάτω το αντεργατικό σχέδιο της εργοδοσίας. Με πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο, να ανατρέψουμε την επίθεση των καπιταλιστών και τη «χούντα των αγορών». 
Κάτω η νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του κεφαλαίου και των ΕΕ-ΔΝΤ. 

Αθήνα 20/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...