Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση, και με όρους που θυμίζουν ακροδεξιά συμμορία, που εξαπέλυσαν μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε φοιτήτρια μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ. Μόλις λίγες ημέρες μετά την επιθετική αναδίπλωση της αδύναμης να κυβερνήσει κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση του μαύρου μετώπου μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, η κυβερνητική νεολαία συμπεριφερόμενη ως δύναμη καταστολής ήρθε να δείξει τις επικίνδυνες διαθέσεις της αντιδραστικής συγκυβέρνησης.
Με περισσό «τσαμπουκά» - εμπνεόμενοι από ό, τι φαίνεται και από τη μαύρη συμμαχία τους – οι τραμπούκοι του ΠΑΣΟΚ χτύπησαν τη φοιτήτρια, ενώ την κρατούσαν σε ομηρία σε γειτονική στο χώρο του πολυτεχνείου καφετέρια όπου την προπηλάκιζαν συντεταγμένα. Η «αιτία για τη δράση των τιμωρών» ήταν υποτιθέμενη η καταγραφή από την ίδια σε βίντεο μελών της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε συναναστροφή με δυνάμεις των ΜΑΤ. Η δε προσπάθεια ολιγομελούς αντιπροσωπείας φοιτητών να αφεθεί η συνάδελφός τους ελεύθερη αντιμετωπίστηκε από κυβερνητικούς εγκάθετους με ξυλοδαρμό και πέτρες.
Η κατάλυση κάθε έννοιας – ακόμη και τυπικής – δημοκρατίας φαίνεται ότι δεν έχει τέλος στην περίοδο του δόγματος του σοκ. Η κοινοβουλευτική χούντα της συγκυβέρνησης και η αναζήτηση νομιμοποίησης μόνο από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, και φυσικά όχι από τον λαό, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της φίμωσης από τα ΜΜΕ και της καταστολής των διαδηλώσεων που καταλήγουν σε νεκρούς διαδηλωτές. Μόνον έτσι μπορούν να επιβάλλουν το αντεργατικό πραξικόπημα. Γι ‘ αυτό ο λαός τους αποστρέφεται και τους κυνηγά όπου τους βρει, από τις ταβέρνες ως τις παρελάσεις.
Σήμερα 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αυτό το μήνυμα και τη σημερινή του δυνατότητα να εκφραστεί από ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι αυτό που φοβούνται οι κυβερνητικοί που ήρθαν σήμερα με κράνη και καδρόνια για να εισβάλλουν στον χώρο του πολυτεχνείου. Στο Πολυτεχνείο, όμως, δεν χωρούν αυτοί που επί χρόνια προσπαθούσαν να το ενσωματώσουν ταυτίζοντας το περιεχόμενό του με την προσωπική πορεία ξεπουλημένων λακέδων της αστικής πολιτικής και σήμερα αποφάσισαν να το πετάξουν στον κάλαθο για να σφραγίσουν – όπως λένε – την ιστορική παρέκβαση της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Το γραφείο τύπου της νΚΑ
15-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...