Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Το φετινό Πολυτεχνείο μας βρίσκει σε μια συγκυρία όπου η κρίση ολοένα και βαθαίνει. Στο έδαφος αυτό, διεξάγεται η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις νεολαίας και εργαζομένων. Όμως η τρομοκρατία της χρεωκοπίας και της έκτης δόσης που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την κυβέρνηση για να συνεχίσει την επίθεση αυτή (νέα μέτρα, χαράτσια, μειώσεις μισθών κτλ), δεν έπιασε καθώς λαός με τον πιο μαχητικό τρόπο ύψωσε πύργο ατίθασο απέναντι στους στη μεγαλειώδη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και βροντοφώναξε το δικό του «ΟΧΙ» στην 28η Οκτώβρη. Αυτό τρόμαξε τα αστικά επιτελεία οδηγώντας στη συγκυβέρνηση-πραξικόπημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλή τον τραπεζίτη Παπαδήμο, η οποία θα προσπαθήσει να δώσει ανάσες στο λαχανιασμένο πολιτικό σύστημα για να συνεχιστεί η πολιτική που επιτάσσουν κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ.
Σε αυτό το φόντο, η φετινή 17 Νοέμβρη αποτελεί σημαντικό σταθμό και κόμβο στη μάχη για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, για αυτό και οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν μαζικές γενικές συνελεύσεις και αποφάσισαν τη διοργάνωση της μαζί με σωματεία.
Σήμερα 16 Νοέμβρη, ομάδα 30 ατόμων αυτοαποκαλούμενων «αναρχικών» επιτέθηκε με συμμορίτικο παρακρατικό τρόπο (κράνη, παλούκια ,κουκούλες) στους φοιτητικούς συλλόγους καταστρέφοντας τους χώρους και τα υλικά τους, εξαναγκάζοντας όλο το κόσμο και τους φοιτητές που βρισκόντουσαν εκεί σε φυγή. Η ομάδα αυτή μάλιστα δε δίστασε να ασκήσει και φυσική βία σε μέλη των φοιτητικών συλλόγων με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών συναδέλφων και συναγωνιστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Νωρίτερα δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδες και πέτρες έγινε εναντίον μελών της ΚΝΕ που βρισκόντουσαν στο χώρο του πολυτεχνείου από ομάδα 15 ατόμων, αφού προηγουμένως η ίδια ομάδα πραγματοποίησε τραμπουκισμούς και καταστροφές στο κυλικείο.
Ειδικά σε μια περίοδο που το μόνο όπλο που απομένει στις κυβερνήσεις είναι η σκληρή καταστολή, ενέργειες που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, αντικειμενικά βρίσκονται εκτός του κινήματος και λειτουργούν εναντίον του, ως εκ τούτου τις καταγγέλλουμε απερίφραστα. Όσοι νομίζουν ότι με αυτό το τρόπο θα τρομοκρατήσουν το μαχόμενο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, θα εμποδίσουν την υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων συλλόγων και σωματείων, θα μας βρουν απέναντι τους. Βαδίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, ας γίνει η 17 Νοέμβρη αρχή της ανατροπής της πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. Όλοι στους δρόμους.

Όλοι στην πορεία 17.30 στο Πολυτεχνείο

16/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...