Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συλλογή υπογραφών στήριξης των διωκόμενων για την «Παρέλαση του Λαού» της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε στις 22/11 μαζικότατη συνάντηση διαδηλωτών  που συμμετείχαν στην παρέλαση του λαού στις 28/10, συλλογικοτήτων και φορέων μαζί με τους διωκόμενους  για τη συμμετοχή τους στις εν λόγω κινητοποιήσεις. Έπειτα από την καθολική διάθεση που εκφράστηκε από όλους για την αντιμετώπιση της πολιτικής δίωξης εις βάρος λαϊκών κινητοποιήσεων αποφασίστηκαν τα εξής:

1.     Συλλογή υπογραφών σε κείμενο δημόσιας δήλωσης με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί στην Παρέλαση του Λαού στις 28 του Οκτώβρη». (το κείμενο επισυνάπτεται)

2.     Καλούμε στη δημιουργία μιας πλατιάς λαϊκής συνέλευσης η οποία θα συντονίζει τις δράσεις των πολιτών την Κυριακή 27/11, στις 11 πμ στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
3.     Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τη Δευτέρα 28/11 στις 13.00 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών. Στείλτε την υπογραφή σας στο e-mail paremvaseisde@gmail.com με τίτλο μηνύματος «Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

«Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»
Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ηρωικού ΟΧΙ του λαού μας, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Για να εναντιωθούμε στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας στοχοποιώντας 17 διαδηλωτές,   παραμονή του Πολυτεχνείου, έδειξε  το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί  και να διαδηλώνει!
Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.
Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...