Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

NAP: Η αντεργατική πολιτική θα βρει ξανά μπροστά της οργανωμένο και αποφασισμένο τον μαχόμενο λαό

24_2apergia2.gif Κατάληψη κέντρου διακοπών ΔΕΗ - Απεργία εργατών Χαλυβουργίας.
Τα χαράτσια της εξαθλίωσης θα ανατραπούν. Η αντεργατική πολιτική θα βρει ξανά μπροστά της οργανωμένο και αποφασισμένο τον μαχόμενο λαό.  
 
Κάτω τα χέρια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. Ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, κλιμάκωση και πολιτικός αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για να πέσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κεφαλαίου, του τραπεζίτη ευρω-manager Παπαδήμου και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση.

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στο κέντρο διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι με αλληλεγγύη στηρίζουν την κατάληψη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ να επιτεθεί κατά της κατάληψης του Κέντρου Έκδοσης Διακοπών Ρεύματος, που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ήδη στηρίζουν εργαζόμενοι και νέοι από όλη την Αθήνα. Η κατάληψη του Κέντρου και οι άλλες ανάλογες κινητοποιήσεις εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας ενάντια στα χαράτσια και γενικότερα στο σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αποτυπώνουν επίσης την απόφαση να μην περάσουν τα χαράτσια και τα αντιλαϊκά μέτρα, να ανατραπούν με αποφασιστικούς αγώνες, με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις.»
Σε εξέλιξη και ο ηρωϊκός αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας. «Οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δίνουν εδώ και τρεις εβδομάδες έναν ηρωικό αγώνα, ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εργοδοσία, στο όνομα της κρίσης. Η απεργία τους είναι η δική τους «αδιάλλακτη» απάντηση στο σχέδιο της εργοδοσίας να επιβάλει 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40% αλλά και στις απολύσεις 34 εργατών που έγιναν ως αντίποινα στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, με την οποία απέρριψαν σχεδόν ομόφωνα το τελεσίγραφο της εταιρείας» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με την 20ήμερη και πλέον απεργία τους, οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δείχνουν το μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο, ώστε να αποτραπεί η υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης που μεθοδεύουν από κοινού βιομήχανοι, τραπεζίτες, μαζί με τη νεόκοπη συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και τους υπερεθνικούς επόπτες ΔΝΤ-ΕΕ. Το δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού και αποφασιστικού αγώνα, το δρόμο της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...