Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας

Καλούμε την Πέμπτη 24/11/2011, το λαό της Αθήνας, σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για να παρέμβουμε για το θέμα των χαρατσιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 5μμ 

Η εμμονή σε εκβιαστικές απειλές ότι θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι για τα σπίτια μας, μέσω της ΔΕΗ, αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν οι κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να διασώσουν το σύστημά τους από τη βαθιά του κρίση. Η νέα συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Τραπεζών επείγεται να «διασώσει την Ελλάδα» μέσα στο μονόδρομο του ευρώ, με νέα σκληρά αντεργατικά και φορομπηχτικά μέτρα, συνεχίζοντας στον ίδιο αντιδημοκρατικό κατήφορο που ξεσήκωσε τα τελευταία δύο χρόνια το μεγάλο κύμα αντίστασης του λαού με πολύμορφους αγώνες, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Η πολιτική που εφαρμόζουν είναι συγκεκριμένη: ατέλειωτες περικοπές μισθών και συντάξεων, φορολογία χωρίς έλεος στα εισοδήματα, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, με εφεδρείες και μαζικές απολύσεις, με κλείσιμο υπηρεσιών που προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Ο Δήμος της Αθήνας κινείται σε αυτό ακριβώς το δρόμο, μπροστάρης στη βάρβαρη επίθεση: Οι μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και οι εφεδρείες θα διαλύσουν τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για τη ζωή των κατοίκων, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών. Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ρημάζει τα σχολεία αφήνοντάς τα παγωμένα, χωρίς στοιχειώδη συντήρηση. Με τις συγχωνεύσεις και τη συρρίκνωση των Οργανισμών πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου, όχι μόνο θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά θα συρρικνωθούν ή θα κλείσουν βασικές υπηρεσίες που προσφέρονταν στους κατοίκους: οι κατασκηνώσεις, τα γυμναστήρια, η λαϊκή επιμόρφωση (που φέτος δεν ξεκίνησε καν!), η Δημοτική Πινακοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι ορχήστρες του Δήμου. Αντί όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου να προσφέρουν στους ανθρώπους που υποφέρουν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ο Δήμαρχος Καμίνης ετοιμάζεται να τις εξαφανίσει, εφαρμόζοντας πρώτος και κατά γράμμα (πολλές φορές πριν ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση) την καταστροφική πολιτική τους.
Η αντίσταση του λαού στο χαράτσι, όπως οργανώνεται με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, σωματεία και πολύμορφες πρωτοβουλίες έχει αναγκάσει πολλές Δημοτικές αρχές να τοποθετηθούν στο πλευρό των δημοτών τους, με τα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν νομική και πρακτική κάλυψη στην άρνηση πληρωμής και σωματεία τεχνικών υπηρεσιών Δήμων να εγγυώνται την επανασύνδεση του ρεύματος όπου χρειαστεί. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, από την πλευρά τους, διακηρύσσουν την αντίθεσή τους και καταλαμβάνουν το κέντρο της ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Ο λαός της Αθήνας (εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι, ντόπιοι και μετανάστες) παίρνει επάνω του την υπόθεση οργανώνοντας την δράση του με συνελεύσεις σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε σωματείο, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο οργάνωσης και επιβολής της λαϊκής θέλησης.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος της Αθήνας με γενικόλογες διατυπώσεις αντίθεσης στο μέτρο, επί της ουσίας δεν στηρίζει με κανένα απολύτως τρόπο τους Αθηναίους που δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι σε ένα δρόμο δίχως τέλος. Απεναντίας, την Πέμπτη 24/11 στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει για συζήτηση το θέμα των δημοτικών τελών χωρίς καμία πρόθεση για μείωσή τους, ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες! Οι δημότες της Αθήνας καλούνται να πληρώνουν τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, την ίδια στιγμή που οι Υπηρεσίες του Δήμου συνεχώς συρρικνώνονται. Γιατί άραγε; Για τα «χρέη» του Δήμου, τα οποία συνεχώς επικαλείται ο Δήμαρχος Καμίνης, χωρίς ποτέ να μας λέει πού πήγαν αυτά τα λεφτά και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατασπατάλησή τους; Γιατί η Πολιτεία δεν δίνει τα χρήματα που οφείλει στον Δήμο της Αθήνας, και αντί να τα διεκδικήσει ο Δήμος προτιμά να απολύει εργαζόμενους και να χαρατσώνει κι άλλο τους δημότες; Φτάνει πια!
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνας αντίστασης στα χαράτσια. Καλούμε και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με τη δύναμη των σωματείων τους, μαζί με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες να βοηθήσουν να παρθεί πίσω το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Να απαιτήσουμε την έκδοση νέων διορθωτικών λογαριασμών, με επιστροφή του χαρατσιού σε όσους το πλήρωσαν. Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε!
Απαιτούμε, μαζί με όλο το λαό της Αθήνας, από το Δήμο να στηρίξει το λαό που υποφέρει, να στηρίξει τη δράση ενάντια στα χαράτσια, παρέχοντας κάθε νομική και έμπρακτη στήριξη στη λεηλασία της ζωής μας, να μειώσει τα δημοτικά τέλη και να απαλλάξει τους άνεργους και κάθε ευπαθή κοινωνική ομάδα από την καταβολή τους, να μη στείλει χαρτιά εφεδρείας σε κανέναν εργαζόμενο. Είναι ώρα να ετοιμάσουμε το νέο απεργιακό γύρο αντίστασης, ξεκινώντας από την 24ωρη απεργία της 1ης Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...