Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι νέοι επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής μπορούν να ηττηθούν!

 Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τις πολιτικές εξελίξεις

Εκδήλωση στον χώρο του Πολυτεχνείου με θέμα: 
«Η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές της προεκτάσεις και συνέπειες».
Ομιλητές θα είναι οι Λ. Βατικιώτης και Φ. Παπαδάτος.

Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη συγκρότηση της κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» με στόχο την αδιατάραχτη προώθηση του σχεδίου καταστροφής και πτώχευσης του λαού μας είναι διπλά αποκαλυπτικές.

Πρώτο συγκροτείται μια κυβέρνηση όλων των αστικών δυνάμεων με την συνδρομή και των πρόθυμων συμμάχων τους που βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής εκτροπής, παραχαράσσοντας κάθε έννοια λαϊκής εντολής. Ταυτόχρονα τοποθετείται πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος που δεν υπήρξε μόνο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα και μάλιστα στην περίοδο της εισόδου στην ΟΝΕ με τα γνωστά «μαγειρέματα» αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Ο κ. Παπαδήμος όμως είναι πάνω απ’ όλα γνωστός διεθνώς ως λομπίστας των πολυεθνικών και εξέχον μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ με ότι αυτό σημαίνει για τη σφοδρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Τα παραπάνω αποτελούν μια πράξη με βαθύ συμβολισμό. Είναι μια εικόνα από το μέλλον της σύγχρονης αστικής διακυβέρνησης, όπου διαρκής θα εμφανίζεται η τάση αντικατάστασης του αστικού κοινοβουλευτισμού από ένα πλαίσιο δικτατορίας των αγορών που θα εκμηδενίζει κάθε επίδραση και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, κάθε έννοια εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας.
Δεύτερο επανεμφανίζεται γι άλλη μια φορά το βαθύτατα αντιδημοκρατικό-αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πραγματικών αφεντικών της ευρο-λυκοσυμμαχίας Μέρκελ και Σαρκοζί καταργώντας κάθε πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας της ΕΕ δεν κρατούν στις Κάνες ούτε τα προσχήματα. Είναι αυτοί που ορίζουν στον περιδεή ΓΑΠ πότε και με ποιο ερώτημα θα γίνει το δημοψήφισμα σε μια ανεξάρτητη κατά τα άλλα χώρα, ισότιμο δήθεν εταίρο στην «Ευρωπαϊκή οικογένεια(!)». Ο αχυράνθρωπός τους Όλι Ρεν – όπως άλλωστε είναι όλοι οι περιβόητοι θεσμικοί εκπρόσωποι της ΕΕ – υπαγορεύει τελεσιγραφικά τα χρονικά όρια μέσα στα οποία πρέπει να δημιουργηθεί η νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι ο ίδιος, που για λογαριασμό του eurogroup απαιτεί την πλήρη πολιτική ταπείνωση των κυβερνητικών εταίρων με την έγγραφη αποδοχή των επόμενων άγριων μέτρων. Τα αφεντικά του δεν ανέχονται ούτε καν την ψεύτικη αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά, γιατί εκτιμούν πως διευκολύνει τις διαθέσεις αντιστάσεων ακόμη και μέσα στα συντηρητικότερα στρώματα του ελληνικού λαού. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί την ώρα αυτή η επικυρίαρχοι στην ΕΕ τρέμουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην Ελλάδα. Έφτασαν να τρέμουν ακόμη και την πιο αφομοιώσιμη παρέμβαση του λαού, όπως είναι η έκφρασή του μέσα από τις κάλπες.
Το εγχείρημα για τη συγκρότηση κυβέρνησης αστικής συνεργασίας είναι απόδειξη αδυναμίας. Ισοδυναμεί με σοβαρή πολιτική ήττα της καταρρέουσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί κάτω από την κατακραυγή, τις αντιστάσεις και τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού. Δεν κατέρρευσε όμως απλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ηττήθηκε στα σημεία ολόκληρη η σιδερόφρακτη συμμαχία ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, παρά τη δύναμη πυρός που διέθετε. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη πως η σημερινή αστική πολιτική παρά τις διεθνείς της συμμαχίες και την υπεροπλία της δεν είναι ανίκητη μπροστά στη λαϊκή θέληση και στη δύναμη του κόσμου της εργασίας και του ενωμένου λαού.
Γι αυτό ΕΕ – Κεφάλαιο και ΔΝΤ καταργούν με τη συνέργεια του πολιτικού τους προσωπικού κάθε κανόνα της αστικής δημοκρατικής διαχείρισης. Περιφρονούν το λαϊκό φρόνημα και κάθε μορφή λαϊκής νομιμοποίησης, που αποτελεί κατά τα άλλα την κεντρική ιδέα και επιδίωξη του αστικού κοινοβουλευτισμού. Γι αυτό επιβάλουν απροσχημάτιστα και με σιδερένιο χέρι την απόλυτη στοίχιση σε μια βάναυση, καταστροφική πολιτική για το λαό και τη χώρα. Γι αυτό παραγνωρίζουν μέχρι και την αναγκαιότητα πολιτικών εφεδρειών καταργώντας την καθεστωτική – συστημική αντιπολίτευση στη σημερινή συγκυρία. Υπολογίζουν προφανώς στη δυνατότητα αναστήλωσης του πολιτικού συστήματος στον μακρινό για τις σημερινές συνθήκες Φεβρουάριο ή και αργότερα. Ελπίζουν έτσι να περάσουν τον κάβο της σημερινής λαϊκής τρικυμίας και να επανέλθουν μετά με τα γνωστά μείγματα αποπροσανατολισμού, ψεύτικων διλημμάτων και ωμών εκβιασμών. Πιστεύουν πως έτσι θα κερδίσουν πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Κάνουν όμως τον λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο! Θα βρουν και πάλι μπροστά τους τη λαϊκή οργή. Ο κόσμος της εργασίας, ο λαός και η νεολαία είναι σήμερα σε θέση να μετασχηματίσουν την οργή τους και να της προσδώσουν τη μορφή της δικής τους ανεξάρτητης πολιτικής, που θα έχει στο κέντρο της τους τόπους και τους δρόμους του αγώνα και όχι το ελεγχόμενο αστικό κοινοβουλευτικό παιχνίδι.
Ως «Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» καλούμε τους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, τους άνεργους, όλον το λαό και τη νεολαία να πουν και πάλι ΟΧΙ σε κάθε νέο μέτρο καταλήστευσης και εξαθλίωσής τους. Να πουν ΟΧΙ στην νέα δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο λαιμητόμο των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Να πουν ΟΧΙ και στους νέους συνεργαζόμενους διαχειριστές της ίδιας βάρβαρης πολιτικής. Να μη δώσουν καμιά ανοχή και περίοδο χάριτος. Αντίθετα να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα για μια νέα αποφασιστική κορύφωση του λαϊκού ξεσηκωμού!
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να σηκώσουν τους αγώνες τους στο αναγκαίο ύψος των καιρών. Να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ ενάντια στο ευρώ της υπερχρέωσης και στην ΕΕ της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων. Να αποδείξουν στην πράξη ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος! Είναι ο δρόμος που συνενώνει ήδη χιλιάδες αγωνιστές και λαϊκούς ανθρώπους, που σήμερα κατανοούν την απαίτηση για την διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Στο τέλος αυτού του απαιτητικού δρόμου στέκεται ξανά η ελπίδα μιας ζωής με δικαιώματα, νόημα και αξίες, μιας ζωής αξιοβίωτης με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι της συσσώρευσης των κερδών του κεφαλαίου, που εξαιτίας της κρίσης του απλώνει τη δυστυχία πάνω στο λαό μας και στους λαούς όλης της γης. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα σταθεί ξανά αναζωογονημένη απ’ τους αγώνες μας η ελπίδα της σύγχρονης κοινωνικής απελευθέρωσης!
  • Καμιά αναμονή! Να φύγουν όλοι!
  • Ο αγωνιζόμενος λαός στο προσκήνιο!
  • Οι νέοι επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής μπορούν να ηττηθούν!
Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2011
Η Γενική Συνέλευση της «Πρωτοβουλίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...