Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Ελληνική Χαλυβουργία

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν ενωμένοι σαν γροθιά για 25η μέρα! Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας! 
Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί τους χαλυβουργοί. Η συγκλονιστική αυτή απεργία, ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών, απουσιάζει προκλητικά από όλα τα αστικά ΜΜΕ…
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχει βρεθεί και τις προηγούμενες μέρες δίπλα στους αγωνιζόμενους απεργούς χαλυβουργούς και τους έχει επιδώσει την ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα τους. 
Σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία του σχήματος επισκέφθηκε πάλι το εργοστάσιο στη διάρκεια συγκέντρωσης –αγωνιστικής κινητοποίησης στις 13.00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, συνεισφέροντας συμβολικά 200 ευρώ στο απεργιακό ταμείο. 
Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος συνομιλώντας με τον πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Σιφωνιό του εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο συγκλονιστικό αγώνα των χαλυβουργών. 
Σε σύντομη δήλωση ο Άγγελος Χάγιος είπε: 
«Είναι τεράστια η σημασία του αγώνα αυτού για όλο το εργατικό κίνημα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό τομέα. Παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι. Απεργούν και στέκουν όρθιοι μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου, έχουν ήδη δημιουργήσει μια ρωγμή στην παντοδυναμία των βιομηχάνων. 
Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν. Με ένα πανεργατικό, αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. 
Με την κοινή δράση της αριστεράς μέσα σ’ αυτό. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις σε όφελος της εργατικής τάξης. Για  να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους επιχειρήσεις, όπως αυτή, και όλο τον πλούτο που παράγουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...