Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γ. Καμίνης: "Ναι, τους διώχνουμε τους άστεγους για να γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!"


Με απόλυτα κυνικό τρόπο απαντά ο δήμαρχος της Αθήνας στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με το οποίο ξηλώνονται τα παγκάκια στη πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου δεκάδες άστεγοι μένουν τη νύχτα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση Καμίνη, "τα παγκάκια ξηλώνονται για να μπορεί το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα".
Ο δήμαρχος της Αθήνας αφού ξεσπαθώνει χρησιμοποιώντας ρατσιστικό λόγο "η πλατεία-υγειονομική βόμβα", παραβλέποντας πως οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, συνεχίζει με το ίδιο ύφος το τροπάριό του, σημειώνοντας με νόημα (...) πως "στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί".

Άλλωστε φτάνουν και τα Χριστούγεννα...
Παράλληλα δεν ξεχνά να υπενθυμίσει πως ο Δήμος σε συνεργασία με το κέντρο αστέγων αντιλαμβάνεται τη κοινωνική αποστολή του..
Κι αν ως εδώ δεν εξοργιστήκατε ακόμη, η τελευταία πρόταση του εκλεγμένου με τη Δημοκρατική Αριστερά δημάρχου θα σας φτάσει στα όρια: "Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο", καταλήγει ο Καμίνης, λες και το βίαιο διώξιμο των αστέγων από τα παγκάκια θα τους βοηθήσει να βρουν ένα σπίτι ή μια δουλειά για να ζήσουν..Λες και όσοι διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα θέλουν να βλέπουν άστεγους γύρω τους και δη στα παγκάκια του κέντρου της πόλης..
Η ανακοίνωση του Δημάρχου της Αθήνας:
"Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...