Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ 

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα σε πόλεις, χωριά και γειτονιές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν πληρώνουν το χαράτσι, γιατί δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώνουν άλλο φόρους, χαράτσια και «έκτακτες εισφορές» που στόχο έχουν να ρουφήξουν τα τελευταία ψίχουλα μισθών και συντάξεων που μας έχουν μείνει. Εξάλλου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα χαράτσια, πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, δηλ. στις "αγορές" και στις τράπεζες. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν και το ίδιο το ρεύμα. Το σύνθημα: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη!
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ, δείχνει πανικοβλημένη από την μαζικότητα και τη μαχητικότητα της αντίστασης. Από τη μια καλείται να φέρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα και μνημόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου και από την άλλη ξέρει ότι μπορεί να έχει και αυτή, την τύχη της προηγούμενης κυβέρνησης που λύγισε κάτω από το βάρος των μεγάλων απεργιών και κινητοποιήσεων. Οι απειλές, η τρομοκρατία και τα ψέματα για όσους δεν πληρώνουν, δεν φαίνεται να πιάνουν. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή, δεν δίστασε να προχωρήσεις σε συλλήψεις συνδικαλιστών στη κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό, στέλνοντας ένα ασαφέστατο μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται και απειθαρχεί.
Όμως εμείς, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, παρ όλο που φοροδιαφεύγουν ατιμώρητοι, πρέπει εμείς να πληρώνουμε τα σπασμένα. Τους απαντάμε ότι η παιδεία, η υγεία, το ρεύμα και το νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό, ανήκουν σε όλους εμάς. Τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση και το χρέος τους και πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όσο χρειαστεί. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΔΕΗ, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σωματεία, συνελεύσεις, συνταξιούχους και νεολαίους να συντονιστούμε και να δώσουμε ενωμένοι τις επόμενες μάχες, γιατί μόνο έτσι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. 
Οργανώνουμε την αντίσταση σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας! 
Εκατοντάδες συλλογικότητες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, πολυκατοικίες ολόκληρες, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές και σωματεία εδώ και καιρό έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους με ομαδικές προσφυγές, με διαδηλώσεις, συνελεύσεις και κυρίως επανασυνδέοντας το ρεύμα εκεί που έχει κοπεί. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στο χαράτσι και ότι δεν θα αφήσουν κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια μπορεί να εξαπλωθεί. Με λαϊκή αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις, να οργανώσουμε την αντίσταση και την ανυπακοή σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο. Οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι επιτροπές να ενημερώσουν τον κόσμο, να εμπνεύσουν, να στηρίξουν και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια. Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι απαραίτητο να βρεθούμε όλοι μαζί, σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο, με αλληλεγγύη και συνεργασία, να δώσουμε συντονισμένα αυτή τη μάχη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να μην πληρώσει τα χαράτσια συλλογικά με οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Όλοι μαζί μπορούμε να καταργήσουμε αυτόν το νόμο, να ανατρέψουμε τα χαράτσια της εξαθλίωσης, κυβερνήσεις, τρόικες μνημόνια. Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζών και του ΔΝΤ είναι αγώνας επιβίωσης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, όλους όσους δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώσουν, να παλέψουμε συλλογικά με τα σωματεία, τις συνελεύσεις κατοίκων και να συμμετέχουν στα επόμενα ραντεβού: 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 09.00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47) ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ  
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ  
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...