Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πολιτική Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τετάρτη 16 Νοέμβρη, 6.30 μ.μ., αμφιθ. ΜΑΧ, Πολυτεχνείο
Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 17 Νοέμβρη, ώρα 2.00, Πλ. Κλαυθμώνος 
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ:

-  Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
-  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ
 
Εργαζόμενες/οι, νέοι κα νέες
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τα απανωτά κύματα εργατικών - λαϊκών αγώνων,  με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της δεν κατάφεραν, παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών, να λυγίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Η ανάπτυξη των αγώνων και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, που χτυπάει πια την καρδιά της ευρωζώνης, δημιούργησαν μια τέτοια ανοιχτή πολιτική κρίση,  που για να την αντιμετωπίσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ, προχώρησαν πραξικοπηματικά στην «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με επικεφαλής έναν τραπεζίτη της ΕΚΤ.  Μια κυβέρνηση ακόμα πιο αδύναμη πολιτικά να επιβάλλει τα βάρβαρα μέτρα της.
Η ΝΕΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ 
Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της Τρόικα δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την εφαρμογή του Μνημονίου 1, του Μεσοπρόθεσμου και του αντεργατικού Πολυνομοσχεδίου. Να υπερασπίσει το ευρώ και την «ευρωπαϊκή προοπτική». Να επιβάλλει την επαίσχυντη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και να «διαχειριστεί»  το Μνημόνιο 2 που τη συνοδεύει. Είναι κυβέρνηση πολέμου και χρεοκοπίας ενάντια στον εχθρό λαό. Πρέπει άμεσα να ανατραπεί!  Με ένα νέο γύρο αγώνων, απεργιών, καταλήψεων, να μην αφήσουμε στιγμή περιθώριο να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα της!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ»! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!
Σε αυτή την πολιτική συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ,  αλλά και η ΝΔ που ξέχασε τις "αντιμνημονιακές ρητορείες" και προβάλλεται τώρα ως εγγυητής της «εθνικής προσπάθειας». Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά,  που τρέχουν να εφαρμόσουν Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο μόλις είδαν καρέκλες εξουσίας. Από κοντά και το ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη (το αίμα νερό δεν γίνεται). Είναι όλοι το ίδιο προκλητικοί και επικίνδυνοι! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς! 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΕΕ-ΔΝΤ.
Απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, πρέπει  ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! Να κλιμακώσουμε τον πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό ώσπου να ξηλώσουμε την κυβέρνηση του τραπεζίτη και όσων την στηρίζουν! Να ανατρέψουμε την νέα «δανειακή σύμβαση» κι όλα τα έως τώρα αντεργατικά μέτρα. Να επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας, με την δύναμη του οργανωμένου λαού, την «εποπτεία των εργατών», το σεβασμό της λαϊκής θέλησης, κόντρα στους εκβιασμούς των διεθνών μηχανισμών ιμπεριαλιστικής επιβολής της τρόικας και των ντόπιων καπιταλιστών! Στηριγμένοι σε ένα ταξικό εργατικό κίνημα, με μαχητικά συνδικάτα που συνενώνουν όλους τους εργαζόμενους ενάντια στον κοινό τους εχθρό. Που στηρίζονται στις γενικές συνελεύσεις και τον αγωνιστικό τους συντονισμό μέσα, αλλά και πέρα από τις δομές του σημερινού γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μαζί με την νεολαία, την μικρή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, που καταστρέφονται... Όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις και η αριστερά με την κοινή της δράση, πρέπει  να συμβάλουν σε αυτό το πλατύ ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο, που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ.
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
Για να νικήσουν οι αγώνες, για να γίνει πολιτικά επικίνδυνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να διαμορφώνεται ένας άλλος  αντικαπιταλιστικός δρόμος για την ελληνική κοινωνία με βασικούς στόχους: 
·    Να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση της «συντεταγμένης» κοινωνικής χρεοκοπίας! Με την  Σύμβαση αυτή επιβάλλεται 10χρονη λιτότητα, πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων,  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς  Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, στο όνομα μιας αβέβαιης «ελάφρυνσης» του χρέους κατά 25-30 δις € (στα 360 δις € χρέος)! Από το νέο «δάνειο» των 130 δις, τα 60 θα πάνε απευθείας στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε «παλιά χρέη». Αυτή την τερατώδη συμφωνία  εμφανίζουν ως θετική και κάνουν «εθνική» κυβέρνηση για να την επιβάλλουν!
·    Άμεση παύση πληρωμών, μη αναγνώριση και  διαγραφή του χρέους. Οι «δανειστές» και όχι ο λαός χρειάζονται την 6η και τις άλλες δόσεις. Η είσοδος και της Ιταλίας, στην δίνη της «κρίσης του χρέους»,  δείχνει ότι το «χρέος» είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση πέρα από την πλήρη και οριστική μονομερή διαγραφή του
·   Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από τον τερατώδη μηχανισμό κυνικής επιβολής των πολυεθνικών και των τραπεζιτών στους λαούς της Ευρώπης, αιώνιας λιτότητας, άγριας εκμετάλλευσης και μόνιμης κυριαρχίας των ισχυρότερων στις πιο αδύναμες χώρες.
·    Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση,  με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  να ελέγχουν τα χρηματικά μέσα και τα βασικά μέσα παραγωγής.
·    Απαγόρευση των απολύσεων και ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου σε όφελος των εργαζόμενων που τον παράγουν, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προστασία των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση των χαρατσιών στο λαό, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
·   Λαϊκός-εργατικός έλεγχος παντού, σε όλη την κοινωνία. 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
!
Η πάλη για ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να πετύχει ρήγματα στην επίθεση και τελικά την ανατροπή της. Να ανοίξει το δρόμο για την  επαναστατική ανατροπή της εξουσίας των τραπεζιτών και των βιομήχανων, του συστήματος που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους, τον ανταγωνισμό και τον άγριο αυταρχισμό. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, που ο έλεγχος της παραγωγής και της κατανομής του πλούτου θα γίνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Που θα αξιοποιεί τις συλλογικές παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών της πλειοψηφίας και την οικολογική επιβίωση. Που η δημοκρατία θα είναι καθημερινή πρακτική, με κέντρο τους ίδιους του εργαζόμενους. Για μια τέτοια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική αξίζει να παλέψουμε. 
ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Μόνο μια ισχυρή, πλατιά, μετωπική  αντικαπιταλιστική αριστερά θα μπορέσει σήμερα να συμβάλει στο αναγκαίο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, στη νίκη των αγώνων, σε μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική. Μια αριστερά που θα εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιμονή στην στήριξη του ευρώ και της ΕΕ, που θα έχει πρώτο στόχο την οργάνωση των εργαζόμενων, αντί την αναμονή των «εκλογών» και τις αυταπάτες για «κυβερνήσεις της αριστεράς» μέσα στα πλαίσια της σημερινής κατάστασης. Που θα προκρίνει την ενωτική δράση στους αγώνες, αντί τον διαρκή «εμφύλιο». Που θα υπερβαίνει  τα διάφορα «πατριωτικά μέτωπα  όλων των ελλήνων» όταν οι έλληνες καπιταλιστές υλοποιούν τα ταξικά τους συμφέροντα με την πολιτική του Μνημονίου. Για μια τέτοια αριστερά παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλώντας σε αυτήν την μάχη τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, όλους εκείνους που επιμένουν να αναζητούν δρόμους ρήξης και ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...