Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνάντηση για το συντονισμό δράση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/2012 ώρα 6.30 στο ΕΚΑ (Γ’ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 & ΜΑΡΝΗΣ)

Γίνεται πια φανερό ότι οι μισθοί, οι συντάξεις, η ασφάλιση, το δικαίωμα στη δουλειά  συνθλίβονται και το όποιο εισόδημα υπάρχει ταυτόχρονα λεηλατείται μέσω της εντεινόμενης φοροληστείας.  Τα «έκτακτα» χαράτσια πληθαίνουν και  μονιμοποιούνται. Ενώ, το λεγόμενο Έκτακτο Ειδικό Τέλος ακινήτων (κοινώς χαράτσι της ΔΕΗ) γίνεται σταθερό, σε περισσότερες δόσεις για το 2012 και μετά θα αυξηθεί μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ίσως με άλλο τρόπο πληρωμής. 
Ο λαός δεν μπορεί και δε θέλει να σηκώσει άλλα βάρη. Ήδη το κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρά το εκφοβισμό με τις απειλές διακοπής ρεύματος. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν υπακούουν ή και δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι. Διογκώνεται η οργή και η διάθεση για να αγωνιστούμε αποτελεσματικά για «να μην τους περάσει». Η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση,  αναδιπλώνεται συνεχώς με τις απανωτές εγκυκλίους και νόμους για το χαράτσι, αλλά δεν υποχωρεί. Το ΣτΕ μαθαίνουμε θα δημοσιεύσει απόφαση, που κρίνει παράνομη τη διακοπή λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά νόμιμο το χαράτσι. Είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα (έστω και μισό) του αγώνα και της μαζικής άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, αλλά δεν αρκεί. 

Όλες οι συλλογικότητες που αγωνιζόμαστε  για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής, που προωθούν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και όλο το καθεστώς σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου,  αναζητούμε τους δρόμους συνέχειας του αγώνα μας.
Ο αγώνας για να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ κλείνει ήδη 3 μήνες και φαίνεται ότι είναι ακόμα στην αρχή. Η ΔΕΗ δυσκολεύει τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι και μιλά για συνείσπραξη με προτεραιότητα στην εξόφληση των προηγούμενων χρεών (χαρατσιών). Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ και επιμένει στις απειλές διακοπών, παρά το ότι ψήφισαν οι οφειλές να μεταφέρονται στην εφορία.  
Χρειάζεται άμεσα : - να σταματήσουν οι απειλές διακοπών, - να μπορούν να εξοφλούνται και στη ΔΕΗ οι λογαριασμοί χωρίς το χαράτσι και : - να καταργηθεί αυτό το χαράτσι, να μην περάσει η είσπραξή του στην εφορία, να σταματήσει η φοροληστεία του λαού.  Υπάρχουν σκέψεις για κοινές μέρες δράσεις τοπικά και για μια κεντρική συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη) με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών το διάστημα 26-30/3.
Καλούμε σε συνάντηση τα σωματεία, τις επιτροπές-κινήσεις-πρωτοβουλίες που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια για να συζητήσουμε την μέχρι τώρα εμπειρία και το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Κανένα σπίτι χωρίς  ρεύμα!
Να καταργηθούν τα χαράτσια !

Οι αγώνες μας να γίνουν ποτάμι ανατροπής,  που θα σαρώσει τα χαράτσια της εξαθλίωσης, κυβερνήσεις, τρόικες και μνημόνια. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ! 
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων


Από κοινού με : 




Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια 



Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη ενάντια στα χαράτσια «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»


Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας


Επιτροπή Κατοίκων δήμου Ωρωπού ενάντια στα χαράτσια


Κάτοικοι και φορείς της 6ης δημοτικής κοινότητας ενάντια στα χαράτσια


Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ενάντια στα χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...