Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Ο υπουργός καταστολής Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους περιφερειάρχες για να τους ανακοινώσει το ανατριχιαστικό σχέδιο της κυβέρνησης Παπαδήμου: τη δημιουργία τριάντα στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών!
Με το γνωστό μάλιστα ύφος του καίσαρα, έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας στα Περιφερειακά Συμβούλια να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν τρεις χώρους σε κάθε Περιφέρεια.
Ο Καλλικράτης για άλλη μια φορά εμφανίζει το πραγματικό του πρόσωπο. Ευελιξία και πρωτοβουλία του τοπικού κράτους σε ό,τι έχει να κάνει με αντεργατικές πρωτοβουλίες, επιθετική προσαρμογή και σύμπνοια με κάθε αντιδραστική πρωτοβουλία του κεντρικού κράτους. 

Είναι πια φανερό ότι  ο αντιδραστικός κατήφορος της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, η αυταρχική πολιτική της καταστολής κάθε εκδήλωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, αποβλέπουν στη θωράκιση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης εκφράζοντας πανικό μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση.
Η κρατική καταστολή, τα πογκρόμ κατά μεταναστών και οι επιχειρήσεις –σκούπα, χέρι-χέρι με τη δράση φασιστικών ομάδων, δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής που στο όνομα της εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου στους τοκογλύφους χρέους, διαλύει την κοινωνία κλείνοντας σχολεία, καταργεί οργανισμούς, συγχωνεύει νοσοκομεία και εφορμά στους μισθούς και τις συντάξεις εκτινάσσοντας την ανεργία.
Καθώς μάλιστα η πολιτική τους έχει ήδη δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες αστέγων -και θα δημιουργήσει πολύ περισσότερους στο άμεσο μέλλον αν δεν τους ανατρέψουμε, ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που θα μας προτείνουν να περιθάλπονται και οι άστεγοι σε ανάλογα ‘στρατόπεδα υποδοχής’…
Εξαγγέλλουν λοιπόν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, κλείνοντας μάλιστα το μάτι στις τοπικές κοινωνίες για νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες. Θέσεις ανθρωποφυλάκων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκεί που κλείνουν σχολεία, εργοστάσια και νοσοκομεία, αυτή είναι η φρικιαστική ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης! Με κονδύλια της ΕΕ (250 εκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2011-13) και με πλήρη εφαρμογή των συνθηκών Σέγκεν και του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ.
Σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι και 18 μήνες, θα εγκλωβίζουν ανθρώπους που οι πιο πολλοί θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ .
Ενισχύοντας τη σύγχρονη βιομηχανία του φόβου, των εταιρειών security.

Ταυτόχρονα οι «σκουπισμένες» από μετανάστες περιοχές, όπως το κέντρο της Αθήνας, αφού πρώτα οδηγήθηκαν στην υποβάθμιση μέσα από την ένταση της καπιταλιστικής κρίσης και την πολιτική των κυβερνήσεων του μαύρου μετώπου, θα αποτελέσουν πεδίο δόξης λαμπρό νέας κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μήπως είναι άσχετη η πρωτοβουλία παρουσίασης μελέτης ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας από το ίδρυμα Ωνάση την προηγούμενη εβδομάδα;
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της ακροδεξιάς και κάτω από το φόβο της οργής των εργαζομένων για την αντεργατική πολιτική της εξαθλίωσης, που μια γεύση της πήραν και στις πρόσφατες παρελάσεις, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα της πραγματικής συζήτησης στην κοινωνία.
Κάνοντας παράλληλα και την –συμπληρωματική- προεκλογική τους εκστρατεία, ποντάρουν στο χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ακριβώς για να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πολιτικής των επαίσχυντων αλλεπάλληλων Μνημονίων διαρκείας.
Όμως η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει, σύντομα οι φορείς αυτής της πολιτικής θα πιαστούν και πάλι ‘αδιάβαστοι’.
Το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δημιουργεί τόσο τα  προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης όσο και τη σύγχρονη φτώχεια που δεν ξεχωρίζει έλληνες και μετανάστες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αντί να αποτρέπει τον κόσμο της εργασίας να διαδηλώνει ή να βάζει με τις δηλώσεις του πλάτη στις επιχειρήσεις –σκούπα κατά των μεταναστών, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να απορρίψει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη και να εναντιωθεί στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους ανακυκλώσιμους ανέργους, περιστασιακά εργαζόμενους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του πιο αδύναμου κομματιού της εργατικής τάξης, των μεταναστών.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

27/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...