Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Προβολή της ταινίας "STORYTELLING" στην Πολιτιστική Λέσχη Περιστερίου

Κυριακή 11 Μάρτη
Προβολή της ταινίας "STORYTELLING" του Todd Solondz



ΗΠΑ, 2001. Σκηνοθεσία-σενάριο: Τοντ Σόλοντζ. Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Γουίσντομ, Λίο Φιτζπάτρικ, Πολ Τζιάματι, Τζον Γκούντμαν. Διάρκεια: 87 λεπτά.



Το σχολείο και η οικογένεια είναι στο στόχαστρο της ταινίας αυτής του Σόλοντζ, ταινίας δοσμένης με ειρωνεία, σατιρική διάθεση και πάντα έξοχες ερμηνείες.



Με την αμερικανική κοινωνία και τη συμπεριφορά της καταπιάνεται και ο Τοντ Σόλοντζ στην ταινία του «Storytelling». Πρόκειται για δυο διαφορετικές ιστορίες (αρχικά επρόκειτο να γυριστούν τρεις) που μας παρουσιάζουν τα διάφορα «κακώς έχοντα» στην ευημερούσα κοινωνία της υπερατλαντικής δύναμης. Στην πρώτη, και πιο σύντομη, αν και καλύτερη από τις δύο, ιστορίες, έχουμε την ιστορία της σχέσης μαθητών με τον καθηγητή. Πρόκειται για μια τάξη λογοτεχνίας όπου οι μαθητές γράφουν διηγήματα που τα διαβάζουν στον βραβευμένο με Πούλιτζερ μαύρο καθηγητή τους. Ανάμεσά τους ένας ανάπηρος από εγκεφαλική παράλυση μαθητής που γράφει, σύμφωνα με ορισμένους, «σαν τον Φόκνερ» και σύμφωνα με άλλους, «για τα σκουπίδια», και μια ξανθιά μαθήτρια, πρώην φιλενάδα του ανάπηρου μαθητή, που παρασύρεται από τον καθηγητή στο διαμέρισμά του, όπου βιάζεται, και στη συνέχεια γράφει ένα διήγημα με βάση τη σκληρή σεξουαλική εμπειρία της.


Στις 18:00 θα προηγηθεί μάζεμα για τη λειτουργία της Λέσχης.
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...