Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ελλάδα- Ισπανία κοινός αγώνας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ισπανία στα πλαίσια της πετυχημένης 24ωρης απεργίας στις 29 Μάρτη που έδειξε την απομόνωση της κυβέρνησης Ραχόι. Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των εργαζόμενων είναι μόνη ελπίδα σε μια εποχή που η ΕΕ ερήμην των λαών έχει κάνει υπέρτατο νόμο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου και των τραπεζών.
Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας στις χώρες της Ευρώπης με μέτρα που αποτελούν την αντιγραφή της ίδιας καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων στην Ελλάδα, αναδεικνύει τον κοινό εχθρό για τους εργαζόμενους: είναι οι κυβερνήσεις, η Τρόικα των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο που θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού σε βάρος της ζωντανής εργασίας. Μια κρίση που όχι μόνο δεν ελέγχεται με τους μηχανισμούς της Τρόικας που κραύγαζαν ότι είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλά αντίθετα απλώνεται.
Αυτή η επιλογή γεννά την πολιτική που βάζει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, τη σταθερότητα του ευρώ και τη σωτηρία των τραπεζών πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται στα Μνημόνια της Τρόικας και στη νέα Συμφωνία για το Ευρώ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ωμή βία των μηχανισμών καταστολής στην Ισπανία και χαιρετίζει το κουράγιο και τη μαχητικότητα των αγωνιζόμενων. Στο κοινό αγώνα ενάντια στο κοινωνικό σκοτάδι που φέρνει η πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, οι λαοί και οι εργαζόμενοι θα βγούνε νικητές. Ο δρόμος για αυτή τη νίκη περνάει από τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη ενάντια στην ΕΕ και τους θεσμούς της.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
31/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...