Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στοχοποίηση συνδικαλιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από νεοναζ

Στοχοποίηση με αναγραφή υβριστικών και απειλητικών συνθημάτων προσωπικά, σε συνδικαλιστή και μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. από νεοναζί της χρυσής αυγής στα Γιαννιτσά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ' τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Μα πάλι θε ν' απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.
Μπέρτολντ Μπρεχτ - Bertolt Brecht


Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οργανωμένη παρέμβαση-διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κάποια ''τρωκτικά'' έσπευσαν να μας θυμίσουν πως όσο το σύστημα οχυρώνεται από τον λαό μέσω της αξιοποίησης της Αστυνομίας, υπάρχουν άλλοι τόσοι παρακρατικοί μηχανισμοί έτοιμοι να παίξουν το ρόλο των κατασταλτικών δυνάμεων. Είναι οι φασιστικές συμμορίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κινούνται στα όρια του κοινού ποινικού δικαίου και της ασυλίας που απολαμβάνουν από κυβέρνηση-Αστυνομία-ΜΜΕ.
Είναι οι ομογάλακτοι του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, οι γερμανοτσολιάδες απόγονοι των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών της Κατοχής, οι αμετανόητοι νοσταλγοί της Χούντας. Οι όψιμοι δήθεν ''αντιμνημονιακοί πατριώτες'' έγραψαν σε διάφορα σημεία της πόλης εμετικά και ρατσιστικά συνθήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Την ίδια ώρα που σε όλη την Ελλάδα μέλη και αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στοχοποιούνταν από το κράτος με δεκάδες αναίτιες προσαγωγές, οι νεοναζί τόλμησαν να απειλήσουν ονομαστικά τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πέλλα στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και εκλεγμένο συνδικαλιστή στο χώρο των εφοριακών υπαλλήλων Μ. Γεροντίδη γράφοντας συνθήματα προσωπικά εναντίον του, σε δημόσια θέα στα Γιαννιτσά. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν, όμως πάντα φρόντιζαν να εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που παρέχει το διαδίκτυο. Όμως πια οι μάσκες έπεσαν.
Όλοι αυτοί οι μελανοχιτώνες απέδειξαν πως ουδεμία σχέση έχουν με τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα, αλλά συντάσσονται με το καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει στον λαό μας η σιδερόφρακτη ''δημοκρατία'' της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Οι αντιμημονιακές τους κορώνες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δημαγωγική εκστρατεία για να κρύψουν την πραγματική τους φωνή που ηχεί πιο απειλητική ακόμη και από αυτές του κυβερνητικού θιάσου και μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της Κατοχής και του Ολοκαυτώματος. Άξιος λοιπόν ο μισθός τους αφού παρέχουν τις πολυτιμότερες υπηρεσίες σε αυτούς που καθημερινά μας βυθίζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση! 
Η επίθεση που εξαπολύουν δεν συνιστά απλώς μία προσωπική απειλή, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων (εργαζομένων, ανέργων, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς) από τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος. Τέτοιου είδους συμμορίες δεν έχουν θέση δίπλα στον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα. Ανήκουν στο μαύρο μπλοκ που εκμεταλλεύεται και αναπαράγει τον φόβο που σκορπάει το σύστημα, άλλοτε οργανώνοντας προβοκάτσιες σε βάρος του λαικού κινήματος και άλλοτε απειλώντας το ευθέως.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας-Ημαθίας δηλώνει περήφανα ότι δεν θα φοβηθεί την τρομοκρατία. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι κομμάτι της λάμψης που εκπέμπει διαχρονικά το εργατικό κίνημα και μπορεί να σμπαραλιάσει όλους αυτούς που καλλιεργούν και εμπορεύονται τον φόβο, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Καλούμε τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες της αριστεράς και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήριά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...