Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να ματαιώσουμε τα σχέδια του Ομίλου της Coca-Cola


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης της Coca-Cola στους εργαζόμενους του ομίλου υπενθυμίζοντας ότι “η εργοδοσία αυτού του πολυεθνικού κολοσσού ήδη από πέρσι έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους αρνούμενη να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το σωματείο τους και ότι φέτος, μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά της παραγωγής στη Βουλγαρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί μικρότερο κόστος παραγωγής, ενώ η ίδια ανακοίνωσε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2011 είχε κέρδη 300 εκ. Ευρώ!”

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ακόμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2011 όλες οι εταιρείες του Ομίλου πραγματοποίησαν επιστροφές κεφαλαίου προς τους μετόχους, συντηρώντας έτσι τόσο ένα αυξημένο μερίδιο δανεισμού, όσο και ένα υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος. “Η πλεονεξία των καπιταλιστών ενισχύεται βέβαια και από την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων που νομοθετεί διαρκώς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.”
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργάτες της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου υπογραμμίζοντας ότι “Όπως οι εργάτες στη Χαλυβουργία έχουν καταφέρει να στριμώξουν την αδιάλλακτη εργοδοσία του Μάνεση, έτσι και οι εργάτες της Coca-Cola μπορούν να νικήσουν. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους μετόχους της εταιρείας να μοιράζονται τα κέρδη και οι εργαζόμενοι να χάνουν τις δουλειές τους με πρόσχημα τις «απώλειες», δηλαδή τη μείωση του ποσοστού κέρδους. Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση: Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια του Ομίλου. Να επιβάλλουμε να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, ακόμα και με την εθνικοποίησή του χωρίς αποζημίωση για τον Όμιλο και με έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για να πληρώσουν επιτέλους την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές!”  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...