Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ναυτεργατών για την σωτηρία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του ΝΑΤ και του Οίκου του Ναύτη.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στηρίζει με το πιο αδίστακτο και αντιδημοκρατικό τρόπο τα συμφέροντας των εφοπλιστών διατηρώντας το καθεστώς επιστράτευσης των ναυτεργατών επ΄ αόριστο. Είναι πρόκληση η τάξη των εφοπλιστών που δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φορολογία να απειλεί με απολύσεις, να ζητάει διάλυση των συνδικάτων των ναυτεργατών, να εκβιάζει με την πείνα ώστε να επιβάλει μισθούς πείνας και επιδόματα φιλανθρωπίας αντί για κοινωνική ασφάλιση. Έχουν θέσει μάλιστα ζήτημα συνθέσεων πληρωμάτων, κατάργησης της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων όπως και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος. Ας το πούνε οι εφοπλιστές με το όνομα του: «να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας του μεσαίωνα οι ναυτεργάτες, να κινδυνεύουν οι νησιώτες, να πληρώνουν ακριβά εισιτήρια.» Μετά από αυτά πάει πολύ να επικαλούνται την αγανάκτηση των νησιωτών απέναντι στους απεργούς που δίνουν τη μάχη για όλους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, γι' αυτό πρέπει να ανατραπούν.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικού μηχανισμούς θα πέσει στο κενό με την αποφασιστικής στήριξη όλου του εργατικού κινήματος.

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμμαχία έστρεψαν τα βέλη τους κατά της αριστεράς μιλώντας για «εγκλήματα της αριστεράς κατά των επιχειρηματιών» . Πάει πολύ να μιλάνε για εγκλήματα οι φίλοι των εφοπλιστών που τους έκαναν πλάτες ακόμη και για τα ναυάγια που έστειλαν στον υγρό τάφο εκατοντάδες οικογένειες.Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές που τη δημιουργούν και όχι οι εργαζόμενοι με θυσίες ώστε να ξεπληρωθούν τα χρέη προς τους Τραπεζίτες. Στους εκβιασμούς του Παπαδήμου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των εφοπλιστών απαντάμε διεκδικώντας αντί για τα σαπιοκάραβα, δημόσιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, για να έχουμε ασφαλή, φιλική στο περιβάλλον και γρήγορη συγκοινωνία με αξιοπρεπή δουλειά για τους εργαζόμενους. 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους των νησιών, όλο το λαό, να συμπαρασταθούν στην πάλη των ναυτεργατών. Να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για φτηνές, ασφαλείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό και τις ανάγκες των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...