Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Με την Αριστερά της ανατροπής στην εκλογική μάχη

του Δημήτρη Δεσύλλα 
Περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι επερχόμενες εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία, είναι οι πιο κρίσιμες από καταβολής ελληνικού κράτους. Γίνονται μετά από δύο Μνημόνια και τοκογλυφικά δάνεια, ύστερα από δίχρονο και άγριο «κούρεμα με την ψιλή» όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πριν από την επερχόμενη νέα και κανιβαλική, αντιλαϊκή επίθεση. Επίθεση διαρκείας, με διαδοχικά πακέτα αντιλαϊκών μέτρων (το πρώτο τον Ιούνη, ύψους 12 δισ. ευ-ρώ), που φέρνουν εφιαλτική ανεργία, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση.


Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κληθούν με την ψήφο τους να απαντήσουν σε πραγματικά διλήμματα και κρίσιμα ερωτήματα: θα «νομιμοποιηθεί» και θα προωθηθεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ ή θα καταδικαστεί ουσιαστικά και θα ανατραπεί; θα αναμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό βαθύτερα νεοσυντηρητικά ή θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ριζικά προς τα αριστερά και θα συγκροτηθεί ένα συνολικό ανατρεπτικό «αντίπαλο δέος» στην αστική πολιτική, με επαναστατική προοπτική; Με ποιο Εργατικό Κίνημα και με ποια Αριστερά, μετά τις εκλογές, στους νέους αγώνες για να γίνουν αυτοί νικηφόροι και αποτελεσματικοί;


Απέναντι στο εφιαλτικό δίλημμα «εξαθλίωση ή επιβίωση», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή της στις εκλογές παλεύει, προτείνει και θα συμβάλει στα μεγάλα ζητούμενα των εργαζομένων και της νεολαίας:

♦ Πρώτον: Σε ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ και κάθε κυβερνητικού διαχειριστή της. Θεμέλια του μετώπου αποτελούν η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό και η Κοινή Δράση της Αριστεράς. Λέμε όχι στον κα αριστερό «εμφύλιο», που εμποδίζει την ανατροπή της επίθεσης, λέμε ναι στον συντροφικό διάλογο μπροστά στους εργαζόμενους.

♦ Δεύτερον: Σε ένα αναγκαίο πρόγραμμα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση. Με βασικά σημεία του: Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου. Να καταργηθεί το Μνημόνιο διαρκείας, το Μεσοπρόθεσμο και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να καταργηθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ε.Ε.. Εξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Στάση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και όσων κλείνουν, χωρίς αποζημίωση με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανανών και εξοπλισμών. Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να ακυρωθούν όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Απαγόρευση απολύσεων, κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προστασία των ανέργων.

♦ Τρίτον: Στο πολιτικό μέτωπο της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ! ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που επιβάλλουν ο στρατηγικός χαρακτήρας της επίθεσης, η ανάγκη ανατροπής της, η προγραμματική και πολιτική ανεπάρκεια της ρεφορμιστικής και φιλο-Ε.Ε. διαχειριστικής Αριστεράς, οι βαθύτερες αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Στο μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής – Επαναστατικής – σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, που απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης και η εποχή μας και που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί πρώτο βήμα, κατάκτηση και πρόπλασμά του. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την επίθεση, όχι για να εισπράξουμε εκλογικά από τα συντρίμμια που αφήνει στο πέρασμά της. Με αυτή τη λογική διεκδικούμε την πολιτική και εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

πηγή: vathikokkino.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...