Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

2η Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σημερινή παρέλαση


ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ

Η πρώτη μέρα, με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο να προβαίνει σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού. Μια τεράστια έκταση στο κέντρο της Αθήνας, καταλήφθηκε από το νέο στρατό κατοχής των πραιτοριανών του κ. Χρυσοχοϊδη, με στόχο τον αποκλεισμό του λαού από το χώρο της παρέλασης. Αυτά τα μέτρα, απαγόρευσης κυκλοφορίας και διαδήλωσης, ακραίας αυταρχικής επιβολής, υιοθετούνται από τη σύγχρονη χούντα γιατί τρέμει την οργή του λαού, φοβάται ότι κάθε μαζική εμφάνιση της κοινωνίας συνοδεύεται από συνολική καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής.
Εν τέλει, η θλιβερή πολιτική ηγεσία παρακολούθησε μόνη της, με μόνους φίλους τις δυνάμεις καταστολής, μια παρέλαση στην οποία συμμετείχαν μόλις 5 δημοτικά και 4 γυμνάσια, καθώς κανείς πια δεν θέλει να παρελαύνει μπροστά σε μια αντιδραστική, πραξικοπηματική κυβερνητική εξουσία. Ακόμα και γονείς των μαθητών αποκρούστηκαν από τον αστυνομικό κλοιό.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσαν χωρίς δισταγμό τους εργαζομένους και τη νεολαία, με τα όργανα του κινήματος μπροστά, να μην φοβηθούν μπροστά την κρατική τρομοκρατία, μπροστά στο κλίμα φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι αξιοποιώντας και τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς συκοφαντίας και προβοκάτσιας.
Εκατοντάδες αγωνιστές του νεολαιίστικου, εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος βρέθηκαν και σήμερα στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη νέα τυραννία. Εντελώς βάρβαρα και αναίτια οι δυνάμεις των ΜΑΤ όχι μόνο τους απέκλεισαν την πρόσβαση αλλά και τους επιτέθηκαν βίαια. Οι απρόκλητες επιθέσεις φαίνονται ξεκάθαρα σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αλλά αποκρύβονται από τα κυρίαρχα συγκροτήματα των media. Κατά τη διάρκεια τους, 23 αγωνιστές συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εργαζόμενοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Μετά την άμεση κινητοποίηση του μαζικού κινήματος έξω από το κτίριο και την πολιτική πίεση από σωματεία και πολιτικούς φορείς αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Δεν είναι άτρωτοι, οι λαοί με τους αγώνες, τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις τους, όπως έδειξε και το 1821, γράφουν τη δική τους ιστορία ανατρέποντας ακόμα και τους πιο ισχυρούς στρατούς, και τα πιο βίαια καθεστώτα, και τις πιο σκληρές δικτατορίες. Αυτό το μήνυμα πρέπει και μπορεί να ακουστεί αύριο βροντερά στον παλλαϊκό ξεσηκωμό στις παρελάσεις. Όλοι στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, στις πόλεις και τις γειτονίες, και στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το μαζικό και οργανωμένο κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο να τους φοβίσει έχει να κερδίσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλο το λαό στον αγώνα και την υπόλοιπη Αριστερά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Γρ. Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ
24 Μάρτη 2012
Ώρα: 16.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...