Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση νΚΑ Ηρακλείου για την 25η Μαρτίου

25 Μαρτίου διαδηλώνουμε ενάντια στην τυραννία

Δεν θα γίνουμε οι σύγχρονοι μισθωτοί σκλάβοι των 100 ευρώ το μήνα!
25 Μαρτίου διαδηλώνουμε ενάντια στην τυραννία των καπιταλιστών
Η επανάσταση του 21 ανήκει στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση!

Η νέα «δανειακή σύμβαση» αποτελεί την ολοκλήρωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό. Μια επίθεση που ξεκίνησε με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, που υπαγορεύεται από τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και στοχεύει στην πλήρη κατάργηση κάθε δικαιώματος της νεολαίας και των εργαζομένων και την υποταγή στην εργοδοτική εξουσία.
Στο κέντρο αυτής της επίθεσης βρίσκεται η νεολαία στην οποία στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στο όνειρο.
Σήμερα προωθούν την σταδιακή κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης με το ‘νέο λύκειο’ χωρίς βιβλία, με την υποχρηματοδότηση σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, με τη κατάργηση των κονδυλίων για σίτιση-στέγαση στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, με το μαζικό κλείσιμο - συγχωνεύσεις σχολείων και σχολών, με το νόμο Διαμαντοπούλου που μετατρέπει τα πτυχία σε κουρελόχαρτα και με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση για σίτιση, στέγαση, και  συγγράμματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αύριο θα ζητάνε δίδακτρα για το σχολείο και το πανεπιστήμιο. Άλλωστε η νέα δανειακή σύμβαση λέει ξεκάθαρα ότι τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν καταρχήν στους τραπεζίτες για τα δάνεια και στους βιομήχανους και αν περισσέψει κανένα ψίχουλο θα πάει στην παιδεία και την υγεία .
Από την άλλη, επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα  με τα νέα μέτρα, αφού μειώνουν το βασικό μισθό κατά 32% και αναγκάζουν τους νέους κάτω των 25 χρονών να πληρώνονται με 400€. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής ανεργία, που στις ίδιες ηλικίες αγγίζει το 50%, ενώ η ανασφάλιστη εργασία αρχίζει να θεωρείται πλέον προνόμιο!!! Είναι πια ξεκάθαρο ότι τα νέα μέτρα αποσκοπούν εμείς η νεολαία, η νέα εργατική βάρδια να θυσιαστούμε, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών.Σε αυτό το φόντο, η αντίδραση της νεολαίας δεν μπορεί να είναι μικρότερης δυναμικής. Εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν συνελεύσεις σε σχολεία και σε σχολές που θα οργανώσουν τον αγώνα των νέων και θα βάλουν τη νεολαία στη πρώτη τη γραμμή. Δεν είναι καιρός για παρελάσεις και υποταγή. Είναι καιρός για διαδηλώσεις, καταλήψεις απεργίες και μαχητικούς αγώνες. Η 25η Μάρτη πρέπει να γίνει μέρα παλλαικού ξεσηκωμού. Οι «επίσημοι» που μας έφεραν εδώ δεν πρέπει να εμφανιστούν. Η υπόθεση της ζωής μας και του μέλλοντος μας ανήκει σε μας και ήρθε η ώρα να την αναλάβουμε!

Ο καπιταλισμός είναι εχθρός της νεολαίας!
Να γίνει και η νεολαία εχθρός του καπιταλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...