Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
ιστολόγιο: epitropi3den.blogspot.com      ηλ. ταχυδρομείο:  epitropi3den@gmail.com

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ


Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνδέεται με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενάντια στη μακροχρόνια λιτότητα και εξαθλίωση των μνημονίων που μας οδηγούν η κυβέρνηση, η τρόικα, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Πρώτο αποτέλεσμα του κινήματος είναι ότι δεν έχουν υλοποιήσει μέχρι τώρα διακοπές του ρεύματος λόγω της μη πληρωμής των χαρατσιών σε σπίτια. Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά με συλλογικό, μαζικό και οργανωμένο τρόπο, που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη πάση θυσία να χρεοκοπήσει το λαό για να μην χρεοκοπήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπεί επιχειρεί να μεταφέρει την είσπραξη του χαρατσιού στις εφορίες. Σαν κλέφτης δηλώνει ότι θα βάζει και άμεσα χέρι στο μισθό και τις συντάξεις μας, για να φανεί συνεπής  στο αμόκ φοροληστείας που προσπαθεί να επιβάλει.
Όμως εμείς δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και κάθε άλλου χαρατσιού. Γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι, να σταματήσει η φορομπηξία του λαού. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. Δεν εκβιαζόμαστε.
  • Καμία απόπειρα διακοπής ρεύματος δεν θα περάσει.
  • Να πληρώνονται στη ΔΕΗ οι λογαριασμοί χωρίς το χαράτσι.
Πέμπτη 29/3/2012: Ημέρα Δράσης στα καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 6/4/2012 στις 6 μμ: Συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη (παράσταση στο διευθύνοντα σύμβουλο) και μετά πορεία και παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ και όλα τα συνδικάτα να πάρουν μέρος στη κινητοποίηση.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους τη στηρίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...