Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επιστολή ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλη Αριστερά


Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, μαζί με την Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ μετά το PSI προχωρούν σε δραματικά και αλλεπάλληλα κουρέματα των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και γίνεται πιο απαραίτητος από ποτέ ο πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει η νέα αντιδραστική τομή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρά σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Με στόχο τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, ενός ελπιδοφόρου αντίπαλου δέους στη «χούντα» των αγορών, απευθύνεται σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, επιδιώκοντας την κοινή τους δράση μέσα στους αγώνες.
Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε ήδη με επιστολή προς την ΚE του ΚΚΕ και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ξεχωριστές συναντήσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα συναντήσεων με οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται σε ένα συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θεωρείται από το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ως το αναγκαίο περιεχόμενο για να ανατραπεί η επίθεση: Ανατροπή των μνημονίων, των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση - κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή εργασία με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, εισόδημα εργαζομένων και λαού σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, περιφρούρηση των αγώνων και των μαζικών οργάνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ιδιαίτερα όλες τις μαχόμενες αριστερές και αγωνιστικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, με τη συγκρότηση ανεξάρτητου κέντρου αγώνα σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σχέση βεβαίως με εκλογική ή συνολική προγραμματική συνεργασία, οι οποίες είναι ανέφικτες και συχνά προτείνονται προσχηματικά. Δεν κυνηγά εντυπώσεις, αλλά ουσία και αποτέλεσμα. Στηρίζεται στην αυτοτέλεια, κοινή δράση, διάλογο και αντιπαράθεση μεταξύ των αριστερών ρευμάτων, με κριτήριο όμως τα συμφέροντα του λαού και του κινήματος, μακριά από τον ενδοαριστερό εμφύλιο και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

2 σχόλια:

  1. Η απόρριψη της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αστήρικτη, απαράδεκτη, και συνιστά "the last straw" (αγγλιστί).

    Ο νέος καλπονοθευτικός νόμος σήμερα εγγυάται τη νίκη κυβερνήσεων μειοψηφίας. Μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ λαϊκή ήττα στις αστικές εκλογές, είναι η συνολική εκλογική συνεργασία της αριστεράς, με στόχο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ακόμη και χωρίς το "μπόνους 50 εδρών" που... βλακωδώς νόμιζε ο Τσίπρας ότι θα έπαιρνε (αυτή η συνεργασία). Δυστυχώς, η μη-συνεργασία της αριστεράς θα φέρει ΣΙΓΟΥΡΗ ήττα, ζημιώνοντας ΚΑΙ το KKE, που θα τεθεί στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο απ' το λαό (συνολικά).

    Τα βλακώδη λάθη του αρθρογράφου του Ριζοσπάστη στην απάντηση προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναλύθηκαν κι ΕΔΩ (σχόλιο σε άρθρο που αναλύει τον εκλογικό νόμο).

    Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, που είναι υπεύθυνη γι' αυτή τη σεχταριστική πολιτική, είναι πιθανό να ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ στο επόμενο συνέδριο του ΚΚΕ, μετά από μακρά περίοδο ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ λόγω μνημονιακής συγκυβέρνησης, που θα έχει προκύψει σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής.

    Οι υπαίτιοι της μη-συνεργασίας, έχουν γύρω στον... 1 μήνα (ή μέχρι τις εκλογές) να αποβάλλουνΟΛΑ τα ελαττώματά τους. Μετά, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ, γιατί η εργατική τάξη θα τους ΦΤΥΣΕΙ μαζί με ΟΛΟΥΣ τους υπαίτιους για την επικείμενη ήττα.

    Από τώρα και στο εξής η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ και η ΠΑΡΑΝΟΙΑ, καθώς και η ΥΠΕΡΟΨΙΑ, θα θεωρούνται ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΕΣ. ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια για "συζήτηση". Τη "συζήτηση" έπρεπε να την είχαν κάνει από ΠΕΡΥΣΙ.

    Εν κατακλείδι, η ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει ένα... τραγικό λάθος που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ θυμίζει αρχαία τραγωδία, το μύθο του Οιδίποδα.
    Ως γνωστόν ο Οιδίπους προσπάθησε να αποφύγει τη μοίρα του, αλλά...
    με ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.
    Όπως και το ΚΚΕ που τώρα (δεκαετίες μετά) θέλει να αποφύγει π.χ. τα λάθη της Βάρκιζας.

    Αλλά με το να αρνηθεί τη μοίρα του συμβιβασμού (όπως την αντιλαμβάνεται)... θα συμβιβαστεί χειρότερα.
    ΝΟΜΙΖΕΙ ότι με το να υψώνει τείχη, αποκλείοντας συγκυβέρνηση με άλλους (της αριστεράς),
    ότι έτσι θα αποφύγει το συμβιβασμό με τον καπιταλισμό.
    Ομως η τραγική μοίρα του ΚΚΕ, είναι ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η απόφασή του, είναι εκείνη που θα το συμβιβάσει ΑΠΟΛΥΤΑ (και εκ των πραγμάτων) με τον καπιταλισμό.

    Να το πω αλλοιώς: "ΟΛΟΙ πλην Λακεδαιμονίων" :-(
    Σπαρτιάτες είναι το κόμμα.
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ έτσουξε η δικαίωση του κόμματος ψευτοαριστερουλη ???? αχχαχαχαααχχαχα μια ζωή ξεφτίλες οπορτουνιστές θα είστε και θα συνεργάζεστε με πασοκ-συριζαααααα---. το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα σας.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...