Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΑΚΣ tiiinewzfilms ενάντια σε acta, pipa, sopa

H ACTA κατεβάζει το Melancholy disorder από το youtube


Στα πλαίσια της εκστρατείας υπεράσπισης των συμφερόντων των πολυεθνικών νταβατζήδων της τέχνης ACTA, SOPA, PIPA ή οποιοσδήποτε άλλος είναι υπεύθυνος κατέβασαν από το youtube το Melancholy disorder.


Πιθανή αιτία για την κίνηση αυτή λογικά αποτελεί η χωρίς άδεια χρήση του κομματιού του Beck "Everybody's gonna learn sometimes".

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα πνευματικά δικαιώματα ενός καλλιτεχνικού έργου σήμερα αποτελούν εμπόρευμα, καθώς η δικαιοδοσία του χάνεται από το δημιουργό και περιέρχεται στην εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείρισή του. Προφανώς, η διαμόρφωση σχέσης ιδιοκτησίας ανάμεσα στην πολιτιστική βιομηχανία κ του καλλιτεχνικού έργου όχι μόνο μας βρίσκει  αντίθετους, αλλά μας αηδιάζει.  Οι εταιρίες εγκλωβίζουν τους δημιουργούς επιβάλλοντας όρους εκμετάλλευσης, αποσπώντας παράλληλα τεράστια κέρδη από τη διακίνηση της μουσικής, των ταινιών κλπ. Πρόκειται για την πραγματική και  βαθιά υπαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο κεφάλαιο, στα πλαίσια της συνολικότερης επίθεσής τους στις ζωές μας κ τα δικαιώματα μας.

Ανεξάρτητα από το αν καταφέρουμε κ ξανανεβάσουμε την ταινία στο youtube ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο, η ΑΚΣ tiiinewzfilms απερίφραστα δηλώνει πως θα νιώθει κομμάτι ενός ευρύτερου αντάρτικου ρεύματος αμφισβήτησης του αγοραίου πολιτισμού κ θα παλεύει με τις όποιες δυνάμεις της για να συμβάλει στη συγκρότηση μιας άλλης πολιτιστικής πρότασης.


Τα όνειρά μας δε χωράνε στους κανόνες τους.

Προσωρινά η ταινία από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...