Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

νΚΑ: Η Frau έφυγε, το αμερικανάκι ήρθε…



Από το Υπουργείο Παιδείας έχουν περάσει πολλοί. Το κίνημα της εκπαίδευσης έχει βρεθεί τόσες και τόσες φορές απέναντι στις αντιδραστικές και αντι- εκπαιδευτικές πολιτικές, από τον Κοντογιαννόπουλο μέχρι τον Αρσένη και την Μαριέττα. Όμως ποτέ μέχρι σήμερα, ένας άνθρωπος δεν ευθύνεται για τόσα πολλά. Σε θητεία μόλις δύο χρόνων μπόρεσε να φέρει ολόκληρη την εκπαίδευση μπροστά στην καταστροφή. Η Frau Άννα θα μείνει στη μνήμη σαν η χειρότερη υπουργός Παιδείας που πέρασε. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές, με τις κρύες αίθουσες; Τις λιποθυμίες μαθητών από πείνα που θεωρούσε λαϊκισμό; Τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων; Την προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, τον νόμο- μνημόνιο στην ανώτατη εκπαίδευση; Την οικονομική ασφυξία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, την περικοπή της σίτισης και της στέγασης; Την κατάργηση του ασύλου; Τίποτα δεν άφησε έξω από το στόχαστρο της, η μισητή εκπρόσωπος του ντόπιου και διεθνούς μαύρου μετώπου κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ, το πιο πιστό σκυλί του συνεχούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος που δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές είναι περιττές και πρέπει να γίνουν μόνο όταν θελήσει η τρόικα.


Μπορεί να διέλυσε τόσα πολλά, είχε όμως ευτυχώς και απέναντι της κάποιους που δεν την άφησαν να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Είχε το εκπαιδευτικό κίνημα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλη την κοινωνία. Έτσι φεύγει, αποτυχημένη, έχοντας βρεθεί σε προφανές αδιέξοδο, ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η μαχόμενη εκπαίδευση την αποχαιρετά και τις εύχεται τα χειρότερα για τη συνέχεια, ως υπεύθυνης για την «Ανάπτυξη» με φτώχεια και ανεργία που ετοιμάζουν.

Η φυγή της Άννας Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να μας εφησυχάσει καθώς την ακολουθεί, άλλος ένας κολλητός της Αμερικάνικης Πρεσβείας, ο Γ. Μπαμπινιώτης. Πώς γίνεται ο Υπουργός που θα έπρεπε να φροντίζει για τη δημόσια Παιδείας να είναι πρόεδρος ιδιωτικού συγκροτήματος είναι απορίας άξιο. Άλλο τόσο και η αιτία των συχνών επισκέψεων του στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Όπως αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks, oσεβάσμιος πρύτανης, ντυνόταν σύγχρονος δωσίλογος, χωρίς κουκούλα αλλά με γραβάτα και κοστούμι, και ενημέρωνε αναλυτικά για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναγνώριζε σαν πρόβλημα την υπερβολική πολιτικοποίηση των φοιτητών. Αυτός ο κύριος, τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει, που θα συνεχίσει τον καταστροφικό προσανατολισμό της κυβέρνησης του Παπαδήμ(ι)ου. Όμως δεν πρέπει να έχει και αυτός καμία αμφιβολία ότι θα βρει απέναντι του το κίνημα της εκπαίδευσης. Από τη μεριά μας, οι μαθητές, φοιτητές- σπουδαστές, εκπαιδευτικοί σε σχολεία και πανεπιστήμια, θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.


νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...