Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δήλωση φοιτητή για τη σημερινή επίθεση των ακροδεξιών στην Πανεπιστημιούπολη




Νωρίς, σήμερα το πρωί, ομάδα ακροδεξιών κρανοφόρων επιτέθηκε σε φοιτητές στη Σχολή Θετικών Επιστημων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 40 κρανοφόροι με ρόπαλα και τσεκούρια εισέβαλαν στην Μαθηματική σχολή και επιτέθηκαν σε μέλη των ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και αναρχικούς φοιτητές. 
Πολλοί από τους επιτιθέμενους φασιστές ήταν συμφωνα με τις μαρτυρίες μεγάλης ηλικίας -35 ετών- και αρκετά έμπειροι σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους.


Στην συνέχεια οι τραμπούκοι εισέβαλαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του Φυσικού και κυνήγησαν τους φοιτητές, διαλύοντας στην πράξη τη συνέλευση. Οι φοιτητές κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα της αίθουσας ενώ οι κρανοφόροι απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από το πανεπιστήμιο. Τα ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και Φυσικού. 
Κάποιοι φοιτητές κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση και συγκρούστηκαν με τους φασίστες.
Μετά το τέλος των συγκρούσεων ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γύρω απο το πανεπιστήμιο γειτονιές.

Ομάδα φασιστών όμως λίγη ώρα αργότερα επιτέθηκε σε φοιτητές και στην φιλοσοφική σχολή. Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι δεν έχουν μέλη της καμία σχέση με τα γεγονότα. 

Προκλητική με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τους κάνουν λόγο για αντιεξουσιαστές ή κρανοφόρους που επιτέθηκαν σε απλούς φοιτητές, αναπαράγοντας την γνωστή ιδεοληψία για πανεπιστήμια-εστίες εγκληματιών. Μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί αναίτια επίθεση αναρχικών σε τραπεζάκια φοιτητικής νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...