Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εθνικιστικό ανάχωμα και μπαλαντέρ το κόμμα Καμμένου

του Δημήτρη Τζιαντζή

Δεν μπορούσε να υπάρξει πιο τέλειο «τάιμινγκ» για τη δημιουργία «αντιμνημονιακού» δεξιού φορέα από αυτόν που επέλεξε ο Πάνος Καμμένος για να εκδηλώσει τη ρήξη του με την «αξιωματική αντιπολίτευση». Η αρχική «συναίνεση» και στη συνέχεια η ενθουσιώδης στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στη «λάθος συνταγή» του Μνημονίου σηματοδότησε την πολιτική πτώχευση της ΝΔ πριν καν αυτή κυβερνήσει. Αυτή η πτώχευση επιτάχυνε θεαματικά την κατάρρευση του δικομματισμού εν μέσω γενικότερων διεθνών οικονομικών και πολιτικών κραδασμών και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια δραστική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, με την ενίσχυση του «ΠΑΣΟΚ εσωτερικού» και της «λαϊκής, εθνικιστικής Δεξιάς».

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνει σταθερά και με ανοδικές τάσεις, σε όλες τις δημοσκοπήσεις από 4% έως 6,5% διεμβολίζοντας ΝΔ και ΛΑΟΣ.


Θέμα ημερών είναι το κόμμα του Πάνου Καμμένου να συγκεντρώσει και το «μαγικό» αριθμό των 10 βουλευτών, καθώς οι προσχωρήσεις των διαγραφέντων της ΝΔ συνεχίζονται, εξασφαλίζοντας όλα τα δικαιώματα του κανονισμού για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως έχουν αυτή τη στιγμή ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.
Ο Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη με τις μικρές ανεπίσημες ομάδες τους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η «συνταγή» για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι πετυχημένη, παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπα είναι φθαρμένα. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συμπυκνώνουν όλες τις αδυναμίες του πολύχρωμου και αντιφατικού αντιμνημονιακού κινήματος και ταυτόχρονα αποτελούν την πιο χυδαία δυσφήμηση και επιχείρηση καπηλείας και ιδιοποίησής του. Σε ένα μεταμοντέρνο αχταρμά, ο Πάνος Καμμένος διαστρεβλώνει συνειδητά, κλέβει και παραποιεί, ώστε να φέρει στα μέτρα του επιχειρήματα από το σύνολο σχεδόν της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Από το παράδειγμα του Ραφαέλ Κορέα στον Ισημερινό, όπως το ανέδειξε το ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία, μέχρι την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου την οποία οι «Ανεξάρτητοι» μετονομάζουν σε «Επιτροπή Λογιστικής Έρευνας», η οποία, με τη βοήθεια μιας ανεξάρτητης «διεθνούς επιτροπής οικονομολόγων», θα ελέγξει αν το χρέος είναι απεχθές.

Στις ομιλίες του Πάνου Καμμένου μπορεί κανείς να εντοπίσει στοιχεία από τα επιχειρήματα δημοφιλών οικονομολόγων, όπως του Δ. Καζάκη και του Γ. Βαρουφάκη, τον πατριωτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη, συνταγματολόγων όπως ο Γ. Κασιμάτης, η ακόμα και κάποια από τα επικοινωνιακά συνθήματα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύονται και το αξιοποιούν τα μνημονιακά παπαγαλάκια στην γκεμπελική προπαγάνδα ότι «άκρα Αριστερά» και «άκρα Δεξιά» λένε τα ίδια πράγματα. Και όλα αυτά τα αντιμνημονιακά επιχειρήματα αξιοποιούνται στην περίπτωση του κόμματος Καμμένου για να υπηρετήσουν μια εθνικιστική, ρατσιστική και αντιδραστική και ρηχή γραμμή «εθνικής αντίστασης» απέναντι στη γερμανική κατοχή, υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και εναντίον της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι δεξιός αντάρτης αλλά μέρος του συστήματος. Στα τέλη του 2009 ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος ήταν μεταξύ των βουλευτών που είχαν αρχικά υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας της -ακραίας φιλομνημονιακής από τότε- Ντόρας Μπακογιάννη και το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα που σκόπευε να δημοσιοποιήσει η πρώην υπουργός. Υποστηρικτικά στην αμερικανόφιλη Ντόρα, είχε τοποθετηθεί και στην τότε Κεντρική Επιτροπή όπου είχε ταχθεί κι υπέρ της εκλογής από το Συνέδριο. Στην πορεία όμως ο Π. Καμμένος άλλαξε στάση, καθώς κατάλαβε πόσο ισχυρό είναι το ρεύμα Σαμαρά στη βάση της ΝΔ και τήρησε στάση «ουδετερότητας». Το ερώτημα που δεν έχει απαντήσει ο πολιτικός είναι με ποια «αντιμνημονιακή στρατηγική» υποστήριζε -έστω και πρόσκαιρα- την… Ντόρα Μπακογιάννη για αρχηγό του, ενώ ήδη είχε δρομολογηθεί η πορεία της χώρας προς την τοξική αγκαλιά του ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα με τη δήθεν φιλολαϊκή δημαγωγία, ο Πάνος Καμμένος σήμερα φλερτάρει με τη δράση του ακροδεξιού παρακράτους, τους «οδηγούς της ΕΘΕΛ» που είναι κολλητοί με τις δυνάμεις ασφαλείας, τους προπηλακισμούς ακροδεξιών και το πιο ρηχό τμήμα της αγανάκτησης απέναντι στο σύνολο των κομμάτων της Βουλής.

Και «με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ο Πάνος Καμμένος. Και με τους «ήρωες» βατραχανθρώπους που φώναζαν εμετικά φασιστικά συνθήματα, όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» και με τα ΜΑΤ που ξυλοκοπούν διαδηλωτές. Παράλληλα όμως, με δικές του δηλώσεις, πάντα σταθερά προσιλωμένος στις αρχές της ιερής συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ και των αξιών της «ελεύθερης αγοράς» με «κοινωνικό πρόσωπο».

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος βροντοφωνάζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε καμία περίπτωση μετεκλογικά με ΝΔ, ΛΑΟΣ, ή Χρυσή Αυγή αλλά ο -πιο μετριοπαθής- άρτι διορισθείς εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ρέαλ, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας.

πηγή: aristeroblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...