Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το ζήτημα της ανεργίας


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ, 19:00 ΕΚΘ
Προς κάθε άνεργο-η,
επιτροπή ανέργων σωματείων,
τοπική πρωτοβουλία, φοιτ. σύλλογο

Kάλεσμα αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ανεργία

Στην εποχή που το ψεύτικο δίλημμα «μέτρα ή χρεωκοπία» αποτελεί τη μόνιμη επωδό στα λόγια και τις πράξεις των κοινωνικών τρομοκρατών συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι ήδη χρεωκοπούν. Είναι φανερό ότι κάθε μέτρο που λαμβάνεται για την αύξηση της «ανταγωνιστικότητας της χώρας» πετάει στο δρόμο ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει τους μισθούς ολοένα και πιο κάτω. Ενδεικτικό της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι ότι την ίδια ώρα που μειώνεται η φορολογία του Κεφαλαίου, το ήδη πενιχρόεπίδομα ανεργίας μειώνεται κατά 22% φτάνοντας στα 360 ευρώ! Σαν μην έφταναν τα λουκέτα και οι χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο, τώρα η εφεδρεία οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 400€ για όλους, όπως δήλωσαν και ρητά επιδιώκουν.
Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι είναι κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι από όσους δεν δουλεύουν! Η επίσημη ανεργία έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο στο 21%, ενώ οι άνεργοι πλησιάζουν το 1.500.000. Στους νέους η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς σχεδόν ένας στους δυο δεν μπορεί να βρει δουλειά. Και βέβαια η Β. Ελλάδα είναι η «Πρωτεύουσα» της ανεργίας με το ποσοστό της να σκαρφαλώνει “επισημα” στο 24%.
Φυσικά, δεν περιμένουμε τις στατιστικές τους για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, αφού σε κάθε οικογένεια υπάρχει πλέον ένας ή και περισσότεροι άνεργοι και ο μήνας βγαίνει δύσκολα με τους μισθούς να συρρικνώνονται, κάτω από το πρόσχημα και την τρομοκρατία της απόλυσης . Έχουμε πλέον όλοι καταλάβει πως η κατάσταση της ανεργίας ή της ελαστικής υπό-απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση. Έτσι, δουλεύει ήδη η νέα γενιά των εργαζομένων. Και ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ –στη λογική του «εταίρου» πάντα– αρνείται να ασχοληθεί, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των ανέργων, συχνά δεν τους δίνει το δικαίωμα να είναι γραμμένοι ακόμα και στα σωματεία.
Άνεργοι και εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον κανιβαλικά για το ποιος θα πάρει την κακοπληρωμένη «θέση εργασίας», γιατί έτσι τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν για όλους. Πρέπει από κοινού να παλέψουμε μέσα από ένα ενιαίο ταξικό κίνημα εργαζομένων-ανέργων, σταθερά-ελαστικά απασχολούμενων, Ελλήνων-μεταναστών, νέων-παλιών. Ένα κίνημα που θα βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, των πρωτοβάθμιων σωματείων τους, των ανέργων, των εργατικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και των εργατικών πρωτοβουλιών και επιτροπών.
Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους ανέργους, τις επιτροπές ανέργων σωματείων και πρωτοβουλίες που ήδη δραστηριοποιούνται γύρω από το ζήτημα της πόλης στην ευρεία σύσκεψη που καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ, στις 19.00 στο ΕΚΘ, για την συγκρότηση μιας πρωτοβουλίας των ίδιων των ανέργων. Για τη δημιουργία του δικού μας δημοκρατικού οργάνου που θα μπορέσει να βάλει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουν φωνή, να διεκδικήσουν ζωή. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και διακριτά για να αναδείξουν τις ανάγκες τους.
  • Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων
  • Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιουν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό.
  • Διασφάλιση των αμοιβών και των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας κλπ.
  • Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...