Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Για ποιον να παρελάσουμε ρε, ποιον να τιμήσουμε»;

 Πρωτοβουλία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εν όψει της 25ης Μαρτίου

Συναγωνιστές,
Καθώς τα δεινά του εργαζόμενου λαού μας δεν έχουν τελειωμό από τα συνεχόμενα μέτρα εργατικής και κοινωνικής λεηλασίας εξαιτίας της άγριας ταξικής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Μπακογιάννη και των ΜΜΕ, η οργή και αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας που τίμια, με πόνο και ιδρώτα βγάζει το ψωμί της, θεριεύει. Γεγονός που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα αστικά επιτελεία και οι προπαγανδιστές τους, που ιδιαίτερα φέτος φοβούνται την έκφραση της απόγνωσης μας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Τα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης που λαμβάνουν είναι πρωτόγνωρα και αποσκοπούν όχι μόνο στην αντιμετώπιση της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, αλλά στοχεύουν στην καθυπόταξη μας αφού η αντεργατική επίθεση δεν έχει τελειωμό.
Οι παρελάσεις επομένως που θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου έχουν ένα ευρύτερο συμβολισμό: διατάζονται να συμμετέχουν συνάδελφοι-στρατιώτες και μόνιμο προσωπικό, θύματα και αυτοί των περικοπών και της εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, αλλά επίσης «περνάει ο στρατός της αστικής Ελλάδας, Φρουρός!
Ένας στρατός που εκπαιδεύεται για να αναλάβει αποστολές καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Μια απειλή που ακολουθεί κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση, που εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ΝΑΤΟ.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  Σπάρτακος, σε μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, συγκεντρώνει υπογραφές φαντάρων από μονάδες του Ελληνικού Στρατού που Αρνούνται όλα αυτά.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ 

Την 25η Μαρτίου, «Για ποιον να παρελάσουμε ρε, ποιον να τιμήσουμε»;

Είμαστε η στρατευμένη νεολαία της πιο τσακισμένης γενιάς, μεταπολεμικά.Καθημερινά στις μονάδες συνεχίζουμε να είμαστε δείκτες και νούμερα που αναφέρονται σε ποσοστά ανεργίας, κατώτατους μισθούς, φτώχεια κλπ. Αφού μας «κούρασαν» με την αύξηση της θητείας που ευτυχώς μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί, καταταγήκαμε υπό το βάρος κάθε λογής εκβιασμών για το χρέος προς την πατρίδα, για τον φόβο του στρατοδικείου και του προστίμου. Στην τελική,  γιατί δεν ανεχόμαστε τις ατομικές λύσεις και τα παρακάλια του Ι5, αλλά προτάσσουμε τον συλλογικό αγώνα. Μπήκαμε σε μια θητεία πραγματική μαχαιριά στις ζωές μας. Άλλος παράτησε τη
δουλειά του, άλλος σταμάτησε να ψάχνει, άλλος σταμάτησε σπουδές. Όλοι κάναμε οικονομίες, τα μετρήσαμε με γονείς και συγγενείς σαν να πρόκειται  για σπουδές στο εξωτερικό ή για κάποια επένδυση. Τί να υπολογίσεις πρώτα; Τα λεφτά που δε θα βγάζεις ή το κόστος της θητείας; Βγαίνουν;  Ίσα-ίσα για την αρχή, και μετά βλέπουμε. «Εννιά μήνες» σκεφτήκαμε με άγχος και αγωνία «αλλά θα περάσουν, κάτι θα γίνει».
Μέσα τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι τα περιμέναμε. Τώρα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, αυτά που ακούγαμε πριν για τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, για αύξηση των αποστολών εκτός συνόρων, για τείχος στον Έβρο, για κυνήγι μεταναστών και ετοιμασίες στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού.
Παράλληλα, δεν μας εξασφαλίζουν ούτε ένα ανθρώπινο πιάτο φαγητό, το εμβόλιο παίζεται. Άμισθοι δούλοι των «εθνικών αναγκών» και της ιεραρχίας, κάνουμε όλες τις δουλειές, σερνόμαστε στις λάσπες, στο όνομα του αξιόμαχου και της πιθανότητας πολέμου με τους «απέναντι» για ΑΟΖ και πετρέλαια που μοιράζουν πάνω στις πλάτες και το αίμα μας. Και από πάνω να τα σκας στο ΚΨΜ και στο ντελίβερι, στα ξενοδοχεία για ένα μπάνιο και σε ταξί.Παρακαλάμε για λίγη χλωρίνη και κανένα γάντι. Ούτε μπορούμε να μετρήσουμε πόσοι από εμάς αρρώστησαν αυτόν  τον χειμώνα, αφού ακόμα και η θέρμανση έγινε ένα στατιστικό στις περικοπές τους. Ήδη ένας συνάδελφος δολοφονήθηκε από έκρηξη λέβητα εξαιτίας της κακοσυντήρησης και άλλο ένα 19χρονο παιδί έχασε την ζωή του αφού οι ιατρικές εξετάσεις είναι εικονικές, λόγω Μνημονίου και της αδιαφορίας του ΥΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ. Πολλές φορές στις εξόδους δε βγαίνουμε, καθόμαστε στις μονάδες. Πού να πας και τι να πρωτοξοδέψεις. Κόψανε και τα δωρεάν εισιτήρια. Συχνά κάνουμε ρεφενέ γιατί κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν ούτε τα ναύλα του τρένου ή του πλοίου για να δουν τους δικούς τους στην άδειά τους.
Παίρνουμε σπίτι να ζητήσουμε χρήματα και πάντα μαθαίνουμε για κάποιον δικό μας,για κάποιον από τους φίλους ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα ότι έχασε τη δουλειά του. Πολλοί δεν αντέχουμε και ζητάμε αναβολή να γυρίσουμε να βοηθήσουμε. Μας ξεφτιλίζουν κάθε μέρα την ίδια στιγμή που οι σκοπιές, οι αγγαρείες και οι ασκήσεις συνεχίζονται αμείωτες. Εννιά μήνες ζόρικα σκεφτόμαστε, πρέπει να αντέξουμε.Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όμως πανηγυρίζουν οι έμποροι όπλων και τα στρατιωτικά περιοδικά, οι πολιτικοί παράγοντες και οι επιχειρηματίες που ουρλιάζουν από τηλεοπτικών καμερών, «επιστημονικών ημερίδων» και «εμπορικών φόρα» για το πώς εμείς, που δεν έχουμε ούτε νερό της προκοπής να πιούμε, πρέπει να υπερασπίσουμε με τη ζωή μας (και την αξιοπρέπειά μας) την εθνική τους κυριαρχία. Μήπως δεν είναι η εθνική κυριαρχία που υπερασπιζόταν ο πτέραρχος Γιάγκος, ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, όταν αντάλλασε τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην επέμβαση στη Λιβύη με  συμβόλαια του ΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ σε Ιράκ και Μ. Ανατολή, με συμβόλαια αγοράς όπλων του Λιακουνάκου και του Κόκκαλη, των εφοπλιστών και των ξενοδόχων;
Μαθαίνουμε διαρκώς μέσα στα στρατόπεδα ότι οι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, που τους βάζουν να μας τιμωρούν, να μας διατάζουν και να μιλούν για το «μεγάλο χρέος μας» προς την πατρίδα (τους), καταλήγουν να μένουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό - γιατί τους το έκοψε η ΔΕΗ - ή ψάχνουν στα σκουπίδια για ρούχα, μετά τις περικοπές που τους επιβάλλονται. Οι ΕΠΟΠ, που κάποτε τους παραμύθιαζαν για στελέχη στον ελληνικό στρατό, ζουν από συσσίτια. Εμάς κι αυτούς θα βάλετε να υπερασπιστούμε τα «εθνικά συμφέροντα» που διαπραγματεύεστε με τους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και επιχειρηματικούς σας εταίρους στην ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο; Εμάς κι αυτούς θα τολμήσετε να βγάλετε στους δρόμους για να καταστείλουμε  τα αδέρφια, τους φίλους και τους συμπολίτες μας, για να επιβάλλουμε την κοινωνική ομαλότητα της βαρβαρότητάς σας;
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!
Τώρα μας ζητάνε να τιμήσουμε την 25η Μαρτίου. Για ποιον να παρελάσουμε ρε, ποιον να τιμήσουμε; Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη, την ΕΕ, και το ΔΝΤ, το παπαδαριό με τις μπίζνες δισεκατομμυρίων, τους τοπικούς άρχοντες και την στρατιωτική ηγεσία; Όλους μα όλους αυτούς που έχουν βάλει μια τεράστια
ταφόπλακα σε ό, τι όνειρα και προσδοκίες είχαμε από τη ζωή. Επιπλέον ποιος λέει ότι οι παρελάσεις, ολοκληρωτικές και μιλιταριστικές τελετές που επέβαλε ο φασίστας δικτάτορας Μεταξάς, τιμάνε τον αγώνα του '21, ενός λαού που θέλησε να διώξει τον Οθωμανό, τον προεστό και γαιοκτήμονα φοροεισπράκτορα.
Συνάδελφε, μην ψαρώσεις και μην τους φοβηθείς. Την 25η Μαρτίου θα είμαστε στο πλευρό του εξεγερμένου λαού με τους συλλογικούς αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και των ανέργων. Μετά τους εννιά μήνες η πραγματικότητα θα είναι ακόμη πιο σκληρή από πριν, γι' αυτό και οι επιλογές είναι δύο: κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό ή «εννιά μήνες» για μια ζωή.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα σας    
 Δεν καταστέλλουμε τους κοινωνικούς αγώνες

ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ
 όσους οδήγησαν στην Πτώχευση τον κόσμο της εργασίας!

Καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες, τους αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ
να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας

 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...