Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκέτα σε 2 περιοδικά και απολύσεις στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου



Σε συνέχεια του μπαράζ απολύσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμισι χρόνια, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ανακοινώθηκαν 12 νέες απολύσεις και το κλείσιμο 2 περιοδικών στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου. Είχε προηγηθεί τον Μάιο ανακοίνωση από την εργοδοσία για περικοπές στους μισθούς, που έφταναν στο 15%. Οι περικοπές, που ανακοινώθηκαν δύο μόλις μέρες μετά την αντίστοιχη κίνηση που έκανε ο όμιλος Λυμπέρη, έγιναν «δεκτές» από τους εργαζόμενους προκειμένου να μην κλείσουν περιοδικά και να μη γίνουν απολύσεις.
Και παρά την υποχώρηση των εργαζομένων, που θεώρησαν πως θυσιάζοντας σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους σε περίοδο κρίσης μπορούσαν να σωθούν οι συνάδελφοί τους που δούλευαν σε περιοδικά που κινδύνευαν με κλείσιμο, αλλά και τη δέσμευση της επιχείρησης ότι μετά τις περικοπές θα παγώσουν οι απολύσεις, οι απολύσεις συνεχίστηκαν από τον επόμενο κιόλας μήνα.
Σε συνέλευση των συντακτών που έγινε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την ΕΣΠΗΤ το κάλεσμα γενικής συνέλευσης με την κινητοποίηση του διασωματειακού, το οποίο όμως δεν έχει ανταποκριθεί. Ακολούθησε συνάντηση στις 7 του Σεπτέμβρη μεταξύ του διοικητικού διευθυντή της ΙΜΑΚΟ, του δ.σ. της ΕΣΠΗΤ και των εκπροσώπων των εργαζομένων, στην οποία δεν υπήρξε καμία άλλη δέσμευση από την πλευρά της εργοδοσίας, πέρα από το ότι δε θα κλείσουν άλλα περιοδικά μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη. Όσο για τους απολυμένους, η εταιρεία δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε καμία ανάκληση.

πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...