Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου...

Για τα χθεσινά γεγονότα στην Πάτρα...



Σίγουρα χθες  δεν ανακαλύψαμε την Αμερική!Σίγουρα όμως γεγονότα σαν τα χθεσινά στην Πάτρα δεν μπορουν να αντιμετωπιστούν ως μέρος μιας καθημερινότητας που απλά περιμέναμε να επαληθευτεί και αυτή τη φορά.Γεγονότα που έκαναν το γύρο των ελληνικών ΜΜΕ δυσφημώντας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο το χώρο.
Για τους παλιότερους σίγουρα ξύπνησαν μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ΕΑΑΚ ειδικότερα της δεκαετίας του '90.Πόσο μάλλον για τους δύο συγκεκριμένους χώρους που η ανθολογία των μεταξύ τους μαχών μοιάζει ατελείωτη.
Τα χθεσινά γεγονότα ξεπερνούν όμως οποιαδήποτε άλλη ανάλογη στιγμή.Οι λογικές και πρακτικές των παραμάγαζων,το παζάρι για τις θέσεις των εκπροσώπων λες και πρόκειται για εμποροπανήγυρη και οι τραμπουκισμοί των τελευταίων μηνών  μόνο απογοήτευση και αποστράτευση μπορούν να προκαλέσουν στο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς . Μεγαλύτερη όμως απογοήτευση προκάλει η εικόνα μιας ομάδας φοιτητών η οποία κάνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να στείλει στο νοσοκομείο 8 συντρόφους της!
Λες και αυτό θα αποδείξει την οποιαδήποτε πολιτική ηγεμονία.
Λες και τα πολιτικά αδιέξοδα λύνονται με οργανωτικούς χώρους.
Η κόντρα αυτή μεταφέρεται αυτόματα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα όσα έγιναν στο χθεσινό συντονιστικό είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που διαμορφώνεται απο δω και πέρα.Το επίδικο είναι οι παθογένειες της ΕΑΑΚ να μη μεταφερθούν σε ότι πιο ελπιδοφόρο έχει εμφανιστεί για την αντικαπιταλιστική αριστερά εδώ και πολλά χρόνια.


 «… ενωθήκαμε σύμφωνα με ελεύθερη παρμένη απόφαση, ακριβώς για να πολεμήσουμε τους εχθρούς και για να μην πέσουμε στο γειτονικό βάλτο, που οι κάτοικοι από την αρχή μας κατέκριναν γιατί χωριστήκαμε σε ιδιαίτερη ομάδα και γιατί διαλέξαμε το δρόμο του αγώνα και όχι το δρόμο της συμφιλίωσης. Και να που μερικοί από εμάς αρχίζουν να φωνάζουν: ας πάμε σε αυτό το βάλτο! Και όταν αρχίζουν να τους ντροπιάζουν απαντούν: τι καθυστερημένοι άνθρωποι που είστε! Δεν έχετε φιλότιμο να μας αρνιέστε την ελευθερία να σας καλούμε σε καλύτερο δρόμο
Ω ναι, κύριοι, είστε ελεύθεροι, όχι μόνο να καλείτε, αλλά και να πάτε όπου σας αρέσει, ακόμα και στο βάλτο. Εμείς μάλιστα έχουμε την γνώμη ότι η πραγματική θέση σας είναι ακριβώς στο βάλτο και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή συνδρομή για την μετακόμιση σας εκεί. Τότε όμως αφήστε τα χέρια μας, μην πιάνεστε από εμάς και μην λερώνετε την μεγάλη λέξη ελευθερία γιατί και εμείς είμαστε «ελεύθεροι» να πάμε όπου θέλουμε, είμαστε ελεύθεροι να πολεμήσουμε, όχι μονάχα το βάλτο, αλλά και εκείνους που πηγαίνουν προς το βάλτο!.....».
Β.Ι.ΛΕΝΙΝ
ΚαΠα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...