Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

BANQUET:Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 18/9-11πμ στην Καμάρα

ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ BANQUET ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»



Η Αστυνομία και η Ασφάλεια της Θεσ/νίκης, κάτω από την επίβλεψη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων ενάντια στους εργαζόμενους του Banquet και στους αγωνιστές που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, μόνο και μόνο για να στηρίξει την εργοδοσία στο ρεστοράν Banquet.

Αυτή η εργοδοσία: α) Διατηρούσε πολλούς εργαζόμενους ανασφάλιστους, σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας ή δεν κολλούσε τα κανονικά ένσημα. β) Δεν κατέβαλε τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας ή έδινε μόνο μέρος αυτών σε ορισμένους «τυχερούς». γ) Δεν κατέβαλε τις προσαυξήσεις για αργίες, νυχτερινά, Κυριακές, υπερωριακή εργασία, και εργασία κατά τη διάρκεια των ρεπό. δ) Δεν πλήρωνε κανονικά τους μισθούς με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας του επισιτισμού. ε) Και το πιο εξωφρενικό, κρατούσε για τον εαυτό της το μεγαλύτερο μέρος των φιλοδωρημάτων που έδιναν οι πελάτες για τους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία στο ρεστοράν Banquet δεν αρκέστηκε σε αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.Προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου Βαγγέλη Κιτσώνη επειδή έκανε το μεγάλο «έγκλημα» να ζητήσει να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Έκλεισε εκβιαστικά το ρεστοράν για σχεδόν τρεις μήνες (λοκ άουτ) για να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους γιατί είχαν κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα: είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα δεδουλευμένα που τους όφειλαν. Έβαλε δικά της τσιράκια που στις 18 Μάη ξυλοκόπησαν τρεις συναγωνιστές από την Επιτροπή Αλληλεγγύης. Αυτή η εργοδοσία όταν ξανάνοιξε το ρεστοράν στις 23 Αυγούστου, απέλυσε άλλους επτά εργαζόμενους. Κάθε μέρα απέναντι στις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης βρίζει, χυδαιολογεί, προκαλεί, απειλεί ότι θα «σκοτώσει», κ.α. Είναι αυτή η εργοδοσία που κάθε μέρα κάνει και μηνύσεις με ψευδή στοιχεία ώστε η Αστυνομία και η Ασφάλεια με πρωτοφανή ζήλο να προχωρούν σε ένα αντεργατικό πογκρόμ διώξεων και συλλήψεων των εργαζομένων του Banquet και των αγωνιστών που τους συμπαραστέκονται.
Έτσι την Τρίτη 31/8 συνελήφθη στο σπίτι του συνάδελφος εργαζόμενος στο Banquet, και μόνο μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του κα-θορίστηκε τακτική δικάσιμος. Την Πέμπτη 2/9 συνελήφθη και κρατήθηκε για μία νύχτα ένας ακόμη εργαζόμενος ο Β. Γούτας, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ενώ η Ασφάλεια έψαχνε ολημερίς άλλους τρεις συναγωνιστές. Στην δίκη που επακολούθησε έγινε ένα άλλο δικαστικό πραξικόπημα: η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον συναγωνιστή με το αιτιολογικό ότι «διένειμε προκηρύξεις που δυσφημούσαν τον εργοδότη» δηλαδή μόνο και μόνο γιατί η προκήρυξη έγραφε την αλήθεια. Αυτή η απόφαση-σταθμός απειλεί όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα γιατί επί της ουσίας απαγορεύει την όποια κριτική προς τους εργοδότες και την κυβέρνηση αλλά και την όποια συνδικαλιστική δράση!!! Στις 15/9 συνελήφθη η Μαργαρίτα Κουταλάκη μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού με τις ίδιες ψευδής κατηγορίες. Ο αγώνας των εργαζομένων στο Banquet και της Επιτροπής Αλληλεγγύης που τους συμπαραστέκεται, κρατά ήδη 5 μήνες. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας-σταθμός για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό αλλά και για τους έλληνες εργαζόμενους συνολικά. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην εφαρμογή του αισχρού Μνημόνιου της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ενάντια στους ανάλγητους εργοδότες. Είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Ο αγώνας αυτός δεν σταμάτησε ούτε με τις απολύσεις, ούτε με τις απειλές, ούτε με τους ξυλοδαρμούς, ούτε με τις διώξεις/συλλήψεις, ούτε με την κατάπτυστη δικαστική απόφαση ― είναι ένας αγώνας που θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι την οριστική νίκη. Γι’ αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο και νεολαίο να συμπαρασταθεί σ’ αυτόν τον σημαντικό για το εργατικό κίνημα αγώνα μας.
― Να σταματήσουν οι διώξεις/συλλήψεις αγωνιστών εργαζόμενων
― Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Banquet που απολύθηκαν και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται
Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 18/9 – 11πμ Καμάρα
Όλοι στις καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το Banquet
Συγκέντρωση: ώρα: 8:30μμ, Δημ. Γούναρη και Μητροπόλεως
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET
epitropibanquet.blog.com, epitrophallhlegguhs@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...