Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάς Ελλήνων τζογαδόρων


«Το στοίχημα δεν είναι αυτό που ήταν. Έχει δώσει την θέση του σε μια βιομηχανία με τεράστιες προοπτικές και ευκαιρίες. Μια βιομηχανία που έχει περισσότερα κοινά με την ψυχαγωγία. Και βέβαια τα στοιχήματα είναι βασικός άξονας αυτής της βιομηχανίας αλλά γύρω της έχουν αναπτυχθεί δημιουργικές δράσεις τις οποίες ποτέ δεν φανταστήκαμε.
 Αν θέλετε να πεισθείτε κοιτάξτε προς το εξωτερικό. Ολόκληρες πόλεις που πριν 10 χρόνια ήταν κέντρα διαφθοράς και πορνείας, έχουν μετατραπεί σε κέντρα ψυχαγωγίας για όλες τις τάξεις, για όλα τα εισοδήματα, για όλες τις ηλικίες. Σήμερα το Λας Βέγκας δεν είναι αυτό που ήταν
Τάδε έφη Παύλος Γερουλάνος, υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώθηκε χθες για τα τυχερά παιχνίδια.Είναι προφανές πως το όνειρο της ''σοσιαλιστικής'' κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μετατρέψει τη χώρα σε Λας Βέγκας.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «τζόγος». Στόχος είναι σε πρώτη φάση η συγκέντρωση 700 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα εάν αποφασιστεί τελικώς η ελεγχόμενη απελευθέρωση της ιντερνετικής αγοράς για τα τυχερά παιχνίδια και η χορήγηση αδειών λειτουργίας στα πρότυπα της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν να είναι στο τραπέζι και να εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο, προτεραιότητα όμως αποτελούν:
Τα «φρουτάκια» και τα τεχνικά παιχνίδια.
Η χορήγηση αδειών για το Ξυστό
Η επέκταση ισχύος του αποκλειστικού δικαιώματος διενέργειας τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ
Η αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών για τυχερά παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού, καζίνο και πόκερ, αν και σε μεταγενέστερο στάδιο.
Η ''σοσιαλιστική'' κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, σε μια περίοδο κρίσης, που όπως αποδεικνύουν και οι επιστημονικές έρευνες οι πολίτες καταφεύγουν στα τυχερά παιχνίδια, επιλέγει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο Λας Βέγκας. Ο στόχος είναι ολοφάνερος. Αφενός αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων τόσο για την ίδια όσο και για τις ιδιωτικές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών όταν ο τζίρος υπολογίζεται σε 4 δις ευρώ το χρόνο και αφετέρου η εξάρτηση από το τζόγο σε περιόδους κοινωνικών εντάσεων λειτουργεί κατευναστικά.
Και για να μη ξεχνιόμαστε...Ο  κ. Γερουράνος είναι υπουργός Πολιτισμού (;) και πιθανότατα αυτή η ελληνική εκδοχή του American Dream!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...