Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Σκότωσα τον Τζον Λένον για να γίνω κάποιος»

«Νόμιζα ότι σκοτώνοντας κάποιον διάσημο, θα γινόμουν και εγώ διάσημος. Τελικά, έγινα ένας δολοφόνος και οι δολοφόνοι δεν είναι διάσημοι». Αυτό δήλωσε ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ενώπιον του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Ήταν η έκτη φορά που ο Τσάπμαν έκανε αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος αλλά όπως συνέβη και με τις προηγούμενες πέντε, η αίτηση απορρίφθηκε.
Ο 55χρονος, σήμερα, Τσάπμαν πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1980.
Πρώην σεκιουριτάς, ο Τσάπμαν διαγνώστηκε ότι πάσχει από κατάθλιψη.
Ενώπιον των δικαστών που εξέτασαν την αίτηση αποφυλάκισής του, είπε ότι είχε δημιουργήσει μια λίστα με διάσημα πρόσωπα που ήθελε να δολοφονήσει.
Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τον Τσάπμαν, περιλαμβάνονταν ο παρουσιαστής Τζόνι Κάρσον και η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ωστόσο, όπως είπε ο δολοφόνος, ο Λένον ήταν στην κορυφή της λίστας.
"Δεν σκεφτόμουν καθαρά. Πήρα μια τραγική απόφαση και έβαλα τέλος στη ζωή ενός ανθρώπου για εγωιστικούς λόγους" υποστήριξε ο Τσάπμαν, ο οποίος εργάζεται στη βιβλιοθήκη της φυλακής.
Τελικά, οι δικαστές απέρριψαν την αίτησή του εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο Τσάπμαν την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής.

πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...