Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Το ΠΑΣΟΚ πήρε χρήματα από τη Siemens αλλά ψεύδεται»


Στη θέση του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, εμμένει ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Ο πρώην βουλευτής και πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens και τα «μαύρα ταμεία» επανέλαβε ότι η εταιρεία είχε δώσει το 1999 στο ΠΑΣΟΚ 1 εκ. μάρκα, τα οποία κατέθεσε ο ίδιος στα ταμεία του κόμματος.
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος μιλώντας στην Επιτροπή παραδέχτηκε
Όπως σημείωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη «ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου».
Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν νιώθει καθόλου περήφανος για τη συμμετοχή του σε αυτή την υπόθεση, ιδιαίτερα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος της Siemens και των επιλήψιμων συμβάσεών της».
«Δεν γνώριζα, ούτε και μπορούσα να γνωρίζω περί σχέσεων υπουργών ή στελεχών του ΟΤΕ με την Siemens», σημείωσε αφήνοντας αιχμές για τους υπουργούς που χειρίστηκαν τις προγραμματικές συμβάσεις, ενώ αναγνωρίζει τη δική ευθύνη, δηλώνοντας «συναρμόδιος» για την οικονομική καμπάνια εν όψει των ευρωεκλογών του 1999.
Τέλος ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην κατάθεσή του χαρακτήρισε αβάσιμες τις εις βάρος του κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη αλλά και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος διαχειριστικέ λογαριασμό ύψους 1 εκ. στην Ελβετία
«Δεν κράτησα ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά», τόνισε και παρέδωσε στην επιτροπή ανέκκλητο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο να ψάξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τόσο τους προσωπικούς, όσο και των μελών της οικογένειάς του.

πηγή: tvxs.gr
ότι οι χορηγίες στα κόμματα, αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, από ιδιώτες «είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα» και κατηγόρησε το κόμμα του «για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...