Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο"


Ανταπόκριση από τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο ΔΟΛ για το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα

"Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο" φώναζαν με οργή σήμερα το απόγευμα έξω απο τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Γραμμάτων μαζί με αλληλέγγυους εργαζομένους απο τον χώρο του βιβλίου αλλά και άλλους κλάδους, μεταξύ των οποίων και ο συναφής κλάδος των ΜΜΕ. Η πορεία για το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ απο το Μέγαρο Μουσικής με κατεύθυνση τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου. Μπροστά βρισκόταν το πανό της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που ανέγραφε "όχι στο λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα", ενώ πίσω ακολουθούσε το πανό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και των άλλων σωματείων, φορέων και εργατικών συλλογικοτήτων, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης.
Στο ΔΟΛ ήταν ήδη συγκεντρωμένοι απο τις 15.30μμ εργαζόμενοι των Ελληνικών Γραμμάτων και όλοι μαζί στάθηκαν για περίπου μία ώρα έξω απο τα γραφεία φωνάζοντας συνθήματα όπως, "ο ΔΟΛ απολύει 100 εργάτες, κανάλια και κυβέρνηση τους κάνουν τις πλάτες", "τα αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές", "να μην περάσουν οι απολύσεις, καμιά θυσία στον βωμό της κρίσης", "η αλληλεγγύη η συναδελφική στ' αφεντικά φέρνει ταραχή", "για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις". Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης υπήρχαν στον χώρο αστυνομικοί των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτυση.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεων για την προσεχή Κυριακή στις 8μμ έξω απο το Μέγαρο Μουσικής στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος του Μεγάρου
πηγή: katalipsiesiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...