Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

.Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Α. Μητρόπουλος - Θολές προθέσεις Αλαβάνου


Την απόφαση να είναι τελικά υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου έλαβε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, για την περιφέρεια Αττικής. Λίγο αργότερα, ο Αλέκος Αλαβάνος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού. Όμως, πριν περάσει μία ώρα, ο πρώην πρόεδρος του Συναπισμού προέβη σε νέες δηλώσεις λίγη ώρα αργότερα και να προτείνει την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Μητρόπουλος αποδέχθηκε «την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση » καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς», να συμμετάσχει σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας.



Αναλυτικότερα, το δελτίο τύπου με την δήλωση του Α. Μητρόπουλου, αναφέρει:



Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής.
ΟΙ άξονες του προγράμματός μας, που θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με Οργανώσεις, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν είναι:

* Η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους
* Η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος,
* Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές,
* Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,
* Η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων,
* Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών.
* Η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής μας θέσης και του εθνικού μας πλούτου.



Βασικός μας στόχος είναι να μην εξελιχθεί ο «Καλλικράτης», όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής Κοινωνικής Οικονομίας.
Καλούμε κάθε αυτόνομο πολίτη, άνδρα, γυναίκα, νέο, νέα, κάθε Πολιτική, Κοινωνική, Οικολογική και Αυτοδιοικητική Κίνηση και Συλλογικότητα, που συμμερίζεται το παραπάνω πλαίσιο αρχών και δεν επιθυμεί να μεταβληθεί ο λαός της Αττικής σε πειραματόζωο της αντικοινωνικής θεραπείας του Μνημονίου, να συμμετάσχει στην κίνησή μας, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο και Αναγεννητικό Κίνημα Αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνημονίου, ουσιαστικής Αποκέντρωσης και εναλλακτικής Τοπικής Ανάπτυξης.»
Επιβεβαιώνει την πρόθεσή του για την Περιφέρεια Αττικής ο Αλ. Αλαβάνος... και μετά προτείνει Ν. Βαλαβάνη
Λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής και ο Αλέκος Αλαβάνος, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, σημειώνοντας ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, ωστόσο, οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία «προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ». Λίγη ώρα αργότερα όμως, με νέες δηλώσεις του, προτείνει για την Περιφέρεια Αττικής την Νάντια Βαλαβάνη.
«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή και ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, επαναλαμβάνω τη θετική τοποθέτηση στην πρόταση, που έγινε στην προχθεσινή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη» είπε στις τελευταίες του δηλώσεις ο κ. Αλαβάνος.
Νωρίτερα, μιλώντας στον Real Fm, επισήμανε ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, καθώς «σήμερα, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική, που δεν ψηφίστηκε». Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, τόνισε πως «υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα», θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών, «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».
Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε πως εγκυμονεί ένας νέος πολιτικός χάρτης στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις». Αναγνώρισε τις προσωπικές του ευθύνες για την «πολύ μεγάλη υποβάθμιση της αριστεράς», ενώ ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να απαντήσει για το αν κυοφορείται ένα νέο πολιτικό σχήμα. «Αν υπάρξει διαιρεμένη κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μία διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε και συνέχισε: «Δική μου πρόθεση είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε έναν νέο φορέα». Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης του χώρου αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκφράζοντας πάντως την επιθυμία, «να είμαστε όλοι μαζί».

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...