Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΞΩ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛSΟS

Τώρα που το έγκλημα αποκαλύφθηκε με τις καταγγελίες των εργαζόμενων και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής του Άλσους κανείς δεν μπορεί πια να πει ότι δεν ξέρει…δεν άκουσε… δεν είδε… Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε οι Δημοτικές Αρχές, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε φυσικά κι’ εμείς οι Περιστεριώτες, που έχουμε ευθύνη για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας και που δεν θα επιτρέψουμε να μας φέρονται σα νά ‘μαστε σκουλήκια , ή να ξεριζωθούμε από τις γειτονιές μας για να επιβιώσουμε…

Το έγκλημα …
Μέσα στην καρδιά της ταλαίπωρης πόλης μας που ασφυκτιά πνιγμένη στο τσιμέντο και τα καυσαέρια, με το ανύπαρκτο πράσινο και το κυκλοφοριακό χάος που μας φιλοδώρησε η δημοτική αρχή με τα λεγόμενα «έργα» της, ήταν από καιρό  ανησυχητικά τα φαινόμενα. Την εντεινόμενη μπόχα ακολούθησαν σμήνη κουνουπιών και τρωκτικών που έμπαιναν στα σπίτια μας και μας γέμιζαν κοκκινίλες και μώλωπες ενώ τον τελευταίο καιρό έκαναν την εμφάνισή τους κοπάδια από γλάρους και κοράκια που είχαν πάρει μυρωδιά το ψοφίμι… Τι είχε συμβεί; Όπως είδαμε έκπληκτοι όταν εισβάλαμε στο χώρο του γκαράζ μέσα στο Άλσος στην οδό Αγ. Βασιλείου, μέσα στη μολυσμένη γλίτσα των σκουπιδιών, απορριμματοφόρα πήγαιναν κι’ έρχονταν εναποθέτοντας τα αγαθά τους, την ώρα που στο χώρο αυτόν με άφθονο μπετόν πάνω σε αδρανή υλικά προερχόμενα από λιγνίτη και με χειροπιαστό τον κίνδυνο της κατολίσθησης ένα βαρύ κτίσμα 25Χ25Χ5 βρίσκονταν υπό κατασκευή.
Από το 2004 το Άλσος βρέθηκε στο στόχαστρο… Το Γενικό  Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της δημοτικής αρχής, που ο περιστεριώτικος λαός ονόμασε τερατούργημα, αποχαρακτήριζε 60 στρ. των «Ζουμπουλίων» από πράσινο σε Ο.Τ. Ο χώρος φιλοξενεί αυθαίρετη λυόμενη έκθεση απ’ τον καιρό της διοίκησης του ΠΑΣΟΚ και άνοιξε την όρεξη στη διοίκηση Παχατουρίδη, που με τα ΣΔΙΤ ετοίμαζε μεγάλο φαγοπότι σ’ αυτό το χώρο φιλέτο, με τη μετατροπή του γηπέδου του Αγίου Ιεροθέου που ανήκει στο χώρο του Άλσους σε πάρκινγκ για να εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό του Μετρό. Με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις το παγώσαμε. Με την επανεκλογή του ο Παχατουρίδης το επανάφερε. Αξιοποιώντας όσες μορφές μπορούσαμε και με επιμονή ανατρέψαμε τα σχέδια τους.
Χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει συζήτηση ή απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, σ’ ένα χώρο που είχε οριστεί αποκλειστικά ως χώρος πράσινου με Προεδρικό Διάταγμα του 1981 (ΦΕΚ 569) και όπου με απόφαση των ελεγκτών της Δ/νσης Πολεοδομίας Δυτικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών της 22 – 1 – 2010 είχε αποκλειστεί κάθε άλλη χρήση, με αυθαίρετη χωροθέτηση και χωρίς καμιά πολεοδομική άδεια, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη για την επεξεργασία και τη διάθεση λυμάτων και στραγγιδίων  στην περιοχή, ύστερα από σκοτεινές μεθοδεύσεις που ήθελα να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με άλλο ένα παράνομο έργο αντί για πράσινο, το λεγόμενο «Πράσινο Σπίτι(!!!)», έρχονταν τώρα να αποκαλυφθεί ο Εφιάλτης του ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) που βρίσκεται υπό κατασκευή. Με σωρεία παράνομων δεξαμενών πετρελαίου, πλυντηρίου και συνεργείου για τις σκουπιδιάρες που πλημμυρίζουν με απόνερα αγνώστου μικροβιακού φορτίου και χημικά μέχρι έξω στο δρόμο. Με τους εργαζόμενους να δουλεύουν απροστάτευτοι χωρίς κανένα εμβολιασμό η άλλο προληπτικό μέτρο μέσα στα αποσυντεθειμένα πλαστικά, τα νοσοκομειακά απόβλητα, τα ελενίτ με τον αμίαντο. Με τον κίνδυνο της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα να μας αφορά όλους.
… και οι αυτουργοί του με όνομα και διεύθυνση!
Όσο βρωμερό είναι το έργο αυτό μέσα στην καρδιά της πόλης μας άλλο τόσο βρωμερή είναι κι’ εκείνη η αδίστακτη πολιτική και η νοοτροπία που το ενέπνευσαν.
  • Τα ασύστολα ψεύδη του δήμαρχου Παχατουρίδη που είχε δεσμευτεί προεκλογικά να απομακρύνει το εκθεσιακό κέντρο και το γκαράζ για τη μετατροπή ολόκληρης της περιοχής του Άλσους σε υψηλό πράσινο μέχρι τη λήξη αυτής της τετραετίας.
  • Το θράσος χιλίων πιθήκων απ’ τη μεριά της αντιδημάρχου καθαριότητας Ευσταθιάδου, που σε πρόσφατη δήλωσή της σε τοπική εφημερίδα ομολογούσε απροκάλυπτα «Γνωρίζουμε ότι η κατασκευή γίνεται παράνομα σε χώρο παράνομο. Γνωρίζουμε πως ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος πράσινο …» για να συμπληρώσει σαν η πρώτη τυχούσα και ανίδεη που δεν μπορεί να βρει άλλο χώρο σε μη κατοικημένη περιοχή « … αλλά τι πρέπει να γίνει;»
  • Τη διεστραμμένη λογική της που θεωρεί εκσυγχρονισμό και πρόοδο το έργο αυτό επειδή θα μειώνεται λέει ο όγκος των σκουπιδιών με τη χρήση του σπαστήρα αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που είδαμε στο κέντρο της πόλης μας.
  • Τα υπονοούμενα για πιθανή μείωση των «δημοτικών τελών» μέσα σε μια πενταετία που έχοντας υπόψη την καθυστέρηση των μελετών ΣΜΑ και των αντίστοιχων έργων στον Ελαιώνα και το Αιγάλεω μας κάνουν να ανησυχούμε σφόδρα για πιθανή υπερτοπική χρήση του ΣΜΑ στο Περιστέρι.
  • Την σιωπή ιχθύος που τηρείται γύρω απ’ το κόστος του έργου που οι εργαζόμενοι εκτιμούν στα 6 εκατομμύρια ευρώ καθώς και γύρω απ’ το όνομα της αναδόχου και σίγουρα κολλητής του Δημάρχου εταιρίας.
  • Τους τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και το υβρεολόγιο των αντιδημάρχων Λώλου και Ευσταθιάδου και των μπράβων τους σε βάρος κατοίκων που θέλησαν να μπουν στο εργοτάξιο και να φωτογραφίσουν το έργο.

  • Την αποκάλυψη του τι ακριβώς εννοούν με «πράσινη ανάπτυξη» ό ίδιος ο Πρωθυπουργός και η οικολογικά ευαίσθητη υπουργός Περιβάλλοντος παραδίνοντας τα έργα αυτά στα χέρια αδίστακτων εταιριών και κυκλωμάτων και κάθε τοπικής μαφίας που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού όπως στο Περιστέρι.
Το έγκλημα αυτό δεν έπεσε απ’ τον ουρανό ούτε είναι το μόνο. Είναι συνέπεια και έκφραση της ταξικής φύσης της Δημαρχίας και του Δημάρχου που ισχυρίζεται ότι «έκοψε τα συρματοπλέγματα των κομματικών μαντριών» για να μας παραδώσει στους κάθε λογής κερδοσκόπους και τα λαμόγια του. Είναι η άλλη όψη των έργων βιτρίνας που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη όταν σαν άλλος Ομέρ Πριόνης κόβει τα δέντρα στις γειτονιές για να μας ανταμείψει με κάποιες ζωγραφιές από λουλούδια και λαμπιόνια στις πλατείες. Όταν αυξάνει κατά 39% τα δημοτικά τέλη στη διάρκεια της θητείας του, για να μας φορτώσει παράλληλα με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τη συντήρηση των σχολείων, τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και τις επισφαλείς μορφές εργασίας για τους εργαζόμενους. Όταν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που καταργεί κάθε πρόσχημα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και μετατρέπει τους Δήμους σε προεκταμένο χέρι της κεντρικής διοίκηση, πετσοκόβει κάθε κοινωνική παροχή, κι’ αυτή ακόμα την αποκομιδή των σκουπιδιών την κάνει ανταποδοτική και κερδοσκοπική, φορτώνει στους Δήμους αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους για Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον. Είναι απόλυτα ενταγμένος στο σφαγείο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που επιχειρούν να καταργήσουν το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενός ολόκληρου αιώνα.
Να γιατί τώρα που είναι πια ζήτημα ζωής να πάρουμε την υπόθεση του περιβάλλοντος και της υγείας, της δικής μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια, είναι ταυτόχρονα η ώρα μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ν’ αγωνιστούμε, να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε συνολικότερα τη μοίρα μας  στα χέρια μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ – ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

  • ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...