Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χορηγός τα ματ, κόουτς η αδιαλλαξία

Δελτίο τύπου

Σε σπόνσορα της κυβέρνησης έχουν αναδειχτεί τα ΜΑΤ, που μετά από την επίθεση στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, μετά από την παρεμπόδιση διαδηλωτών της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας" και της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Περιφέρεια Αττικής να προσεγγίσουν την πρεσβεία της Γαλλίας, για αλληλεγγύη στους Γάλλους απεργούς, ανέλαβαν δράση και στο παρκέ, παρεμποδίζοντας απεργούς του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών να περιφρουρήσουν την απεργία τους. "Άξιοι" συμπαραστάτες τους και υπάλληλοι εταιριών σεκιούριτι.
Άλλο ένα βήμα στον κατήφορο της κυβέρνησης και των ιδιωτικών συμφερόντων που τη στηρίζουν, δείγμα πανικού αλλά και αναλγησίας, μπροστά σε μια κινητοποίηση που διεκδικεί το αυτονόητο, την ασφάλιση. Γιατί πίσω από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τους χορηγούς, πίσω από τα Αll Star Game, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα γκρίζα και σκληρή, με τραυματισμούς, μη καταβολή δεδουλευμένων, εξώσεις από σπίτια λόγω χρεών, ανασφάλιστη εργασία.
Αποτέλεσμα ήταν ο ξυλοδαρμός απεργών αθλητών εντός γηπέδου από τα ΜΑΤ, η παρακμιακή εικόνα ορισμένων αγώνων που έγιναν με "προστασία" των ΜΑΤ, συμμετοχή εφηβικών ομάδων, αλλοδαπών και λίγων απεργοσπαστών εκ των οποίων οι περισσότεροι λόγω πιέσεων.
Πρωτοστάτησαν στις ενέργειες για το σπάσιμο της απεργίας οι διοικήσεις των ΚΑΕ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αφού εκεί γίνεται κυρίως το χρυσοφόρο πάρτι, όχι φυσικά για το καλό του αθλήματος, όπως υποκριτικά υποστηρίζουν, αλλά για το καλό της αθλητικής "βιομηχανίας" τους. Άλλωστε οι συγχωνεύσεις και διαλύσεις σωματείων που στην Ελλάδα ξεκίνησαν πριν αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου και της Τρόικα και των συνεπειών τους και προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς, αποτελούν την πραγματικότητα και στο αθλητικό τοπίο.
Στηρίζουμε τον αγώνα και τις απεργίες του ΠΣΑΚ και το αυτονόητο δικαίωμα του Συνδέσμου, όπως και κάθε σωματείου, να περιφρουρεί την απεργία του. Θυμίζουμε στους εμπνευστές της "επιχείρησης" εκκένωσης των γηπέδων από τους απεργούς τον εύγλωττο τίτλο της ανακοίνωσης του ΠΣΑΚ: Τους χούλιγκανς δεν τους βγάλατε ποτέ!

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...