Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πορεία αλληλεγγύης στα Ελληνικά Γράμματα

 


Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα», του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Αττικής, της επιτροπής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα “Ελληνικά Γράμματα”, του συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και άλλων εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων και συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.
Η πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στις 19:00 κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας. Κάτω από την πίεση των διαδηλωτών η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όρισε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα» την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, στις 13:00.
 

Η συγκλονιστική συμπαράσταση των εργαζομένων μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έναν αγώνα που αφορά το σύνολο του εργατικού κινήματος.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι:
Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυμεταφορών Αττικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών
Σύλλογος Μεταφραστών -Επιμελητών- Διορθωτών
Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα «No dial zone»
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο metro
Συμμετείχαν ακόμα πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις από ευρύ πολιτικό φάσμα.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή τους και ζητούμε συγγνώμη από όσους τυχόν παραλείψαμε να αναφέρουμε.
Κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία. Για το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τους φωτογράφους: Μάριο Βαλασόπουλο και Στέφανο Κουμάρα. Για το μικρό βίντεο ευχαριστούμε τους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα” οι οποίοι δημοσίευσαν το άρθρο “2000 στην πορεία αλληλεγγύης για τα Ελληνικά Γράμματα”.


πηγή: http://ellgrergazomenoi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...