Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση της αστυνομίας σε σχολεία υπό κατάληψη καταγγέλλει η ΕΛΜΕ



Παρέμβαση της αστυνομίας στα σχολεία, για το θέμα των καταλήψεων, καταγγέλλει η Β' Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δ. Αττικής. Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι σε πολλά σχολεία η Αστυνομία τηλεφωνεί καθημερινά προκειμένου να ελέγξει αν βρίσκονται σε κατάληψη.
Η Γενική Συνέλευση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «θεωρεί απαράδεκτη την αστυνόμευση της σχολικής ζωής που συνδέεται με τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις μαθητών οι οποίοι έλαβαν μέρος σε καταλήψεις προηγούμενων ετών».
Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναφέρουν στην Αστυνομία αν τα σχολεία τους βρίσκονται υπό κατάληψη, αλλά και πολύ δε περισσότερο να αναφέρουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.
«Αντί το κράτος και η κυβέρνηση να αστυνομεύουν τους μαθητές μας, είναι καλύτερο να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης», επισημαίνουν και ζητούν από την Αστυνομία να σταματήσει τις παρεμβάσεις και από τις προϊστάμενες αρχές της Εκπαίδευσης να παρέμβουν «για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...